Petr Tomis: Příště dostanou šanci i další hráči

Petr Sobol, 28.08.2020 Orlovští hokejisté odehráli první duel přípravy, ve kterém porazili univerzitní tým BO Ostrava. Orli přitom nezačali moc dobře a po první třetině byli o dvě branky pozpátku. Domácí ale nakonec zabrali a zvítězili 9:5. „Na to, že to byl první zápas, tak se hrálo ve slušném tempu,“ řekl kouč orlovského výběru Petr Tomis.

Kádr Orlové se přes léto obměnil, v přípravě se ale sehrával velmi kvalitně. A tak byli všichni zvědaví, jak to bude vypadat i v zápase na ledě. „Ze začátku utkání jsme byli trochu lehkovážní v obranné činnosti a zbytečně propadali v osobních soubojích,“ uvedl po zápase trenér Orlové Petr Tomis. „I když jsme soupeře přehrávali a vytvořili jsme si poměrně dost slušných příležitosti, tak jsme kvůli těmto chybám první třetinu prohráli 1:3,“ dodal.

Pro oba týmy to byl první zápas přípravy, což bylo na ledě znát. „Hlavně to bylo vidět na spoustě nepřesností, především při zakládání útoku,“ řekl Tomis. Právě toho ale Orli několikrát využili a výsledek zápasu otočili na konečných 9:5.

Příští utkání Orlová sehraje v pátek proti Bohumínu. „Příležitost dostanou také ostatní hráči, kteří nyní nehráli. Na poslední chvíli nám ze sestavy vypadli Štefanka a Zientek, kteří měli drobná zranění. Uvidíme, jestli budou v pátek k dispozici,“ dodal Tomis.