Určitě budeme silnější než loni, říká Vít Grepl

Petr Sobol, 15.09.2020 Orlovská kabina se oproti minulé sezoně hodně změnila, jedna stálice v ní ale zůstala. Další rok v našem dresu přidá zkušený útočník Vít Grepl, který by měl být znovu jedním z tahounů. „Vždycky by se měl stanovit nějaký cíl a já ho mám letos na nejvyšší příčce,“ hlásí před prvním zápasem sezony, který Orly čeká už v sobotu doma s Uničovem.

Máte za sebou dva poslední přípravné zápasy. Co vám ukázaly?

Domácí zápas jsme byli rozdělení na dvě poloviny. První polovinu hrály dva útoky a zbytek zápasu další dva. Utkání začalo v docela vysokém tempu a dá se říct, že jsme byli lepší, potom ale museli kluci v druhé polovině naskočit do rozjetého vlaku a to bývá mnohdy těžké. A stejně tomu bylo i v tomto zápase. Frýdek nás začal přebruslovat, my jsme neproměnili několik vyložených šancí, a tak jsme nakonec prohráli 4:5. Ve druhém zápase jsme hráli na tři útoky. Tady jsme začali špatně první třetinu, kterou jsme prohráli 0:4, a i přesto, že jsme ještě dokázali srovnat, tak Frýdek nakonec zvítězil. Zápasy nám ukázaly to, že sezona nebude jednoduchá. A je potřeba v zápasech tahat za jeden provaz.

Ani jednou jste nevyhráli, pokaždé to ale bylo hodně vyrovnané. Dá se na těchto výkonech stavět?

Ani v jednom ze zápasů jsme nebyli v plné sestavě. Věřím, že v ostrých bojích už bude skóre v náš prospěch.

Na čem ještě musíte pracovat?

Myslím, že trošku zlepšit obrannou fázi, hlavně střední pásmo.

Tým se přes léto docela změnil. Bude silnější než loni?

Budeme stoprocentně silnější. Chodíme v poměrně velkém počtu na tréninky a celkově nás je dost, takže i přesto, že někdo nebude moct hrát, protože bude v práci nebo zraněný, pořád bude dostatek hráčů. Máme čtyři vyrovnané útoky, které mohou dát gól a vzájemně se doplňovat.

Věříte, že se vám povede dosáhnout lepšího úspěchu než před rokem?

Vždycky by se měl stanovit nějaký cíl a já ho mám letos na nejvyšší příčce. Byl bych rád, kdyby se nám to letos zase povedlo.

Povídalo se, že jste zvažoval konec kariéry. Je to pravda?

No, říká se to (směje se). Blíže to probereme ke konci této sezony. Teď si chci užít tu aktuální.

V sobotu hrajete s Uničovem. S čím do zápasu půjdete?

Jednoznačně chceme vyhrát, je potřeba sbírat body od začátku soutěže. Uničov jako soupeře moc neznáme, takže první zápas nám napoví. Doufám, že se ve větším počtu přijdou pobavit také fanoušci.