„Opravka mi řekl, že dám gól,“ slyšel obránce Burgel a otočil skóre na 4:3

Petr Sobol, 13.12.2011 Orlová - Orlová se Studénkou v neděli dlouho prohrávala. Hosté vedli už 3:0. Když ale Malík proměnil své sólo, začala velká stíhací jízda. A přišla i vytoužení branka, kterou se Orli dostali do vedení 4:3. Jejím autorem byl obránce Radoslav Burgel, kterému už před buly věštil trefu kapitán Opravil. A jak řekl, stalo se. Domácí sice vedení neudrželi, v následném prodloužení ale vybojovali cenné dva body a dostali se do čela tabulky.

Tento článek patří k zápasu ORL - STU 5:4 pr.
Souboj se Studénkou přinesl pěkné drama. Jak jste si vítězství na ledě a poté v kabině užili?

Samozřejmě jsme si to užili. Nejen my, ale i fanoušci, kterým patří velký dík za to, že nám pomohli se vrátit do zápasu za tak nepříznivého stavu. Co se týče kabiny, nálada výborná a bylo i vítězné pivko.

Ač jste začali aktivně, v polovině zápasu jste prohrávali 0:3. Zarazilo vás to hodně?

Před zápasem jsme si řekli, že si musíme pohlídat Šebestovu lajnu a vlítnout na ně. To se nám celkem dařilo, jen škoda té nevyužité přesilovky 5:3. A hned na to přišel trest v podobě dvou rychlých branek a soupeř byl na koni.

Ale přesto jste dokázali zabrat a otočit. Přiznejte, věřili jste ještě v obrat?

My jsme chtěli zápas každopádně vyhrát, i když jsme nevstoupili do druhé třetiny zrovna nejlíp. Pomohlo nám, že jsme přežili řadu oslabení díky famóznímu Márovi v bráně a poté jsme začali hrát svou hru. Z toho jsme dokázali vstřelit dvě branky po sobě a hra se začala vyvíjet naším směrem, tak, jak jsme chtěli od začátku.

Největší sílou Studénky je zkušený Šebesta, který celý svůj tým převyšoval. Vy jste obránce. Takže jak se takový hráč brání?

Útočník jeho kvalit, zkušeností a fyzickými parametry opravdu těžko. Zkrátka se mu musí ten hokej znepříjemnit, neustále ho popichovat, dohrávat u mantinelu a podobně.

V zápase jste předvedli neskutečný obrat. Vaše branka převrátila skóre na 4:3. Co se vám poté honilo hlavou?

Tak samozřejmě úleva, ale taky to, že nás bude čekat těžký závěr třetiny.

Jak byste tu branku popsal?

Šli jsme na závěr přesilovky. Ještě, než bylo buly, tak mi Opravka (Láďa Opravil) řekl, že mi to po buly dá a já dám gól... A ono se tak stalo (směje se). Zásluhu má na tom i Jindra Hublík, který bezkonkurenčně vyhrál buly nad Kostelňákem a pak dobře zaclonil gólmanovi, kterému mu to prošlo pod rukou.

Zápas jste otočili, ale nakonec jste dostali gól a šlo se do prodloužení. Co jste si před ním řekli? Věřili jste, že rozhodnete?

Tak určitě věřili. Každopádně jsme to chtěli ukončit už v prodloužení. Nájezdy jsou přece jenom loterie. I když hráče na to máme…

Dostali jste se na první místo v tabulce. O to musí být radost ještě větší?!

To určitě je, teď jen nesmíme zvolnit a pokračovat takhle co nejdéle. S podporou našich skvělých fanoušků, kterým patří obrovský dík za jejich skandování a podporu v těžkých chvílích, budeme chtít i nadále dělat radost, aby se rádi vraceli na zimák s pocitem, že uvidí dobrý hokej.