Vítejte na novém webu! A seznamte se s novinkami

Tomáš Salamon, 19.08.2015 Vážení fanoušci a rodiče malých Orlíků, dnešním dnem jsme pro vás spustili nové webové stránky. Kromě nich jsme také paralelně zahájili provoz našeho internetového obchodu. Oba tyto projekty jsou z naši strany krokem k tomu, aby se nejen celý klub, ale zejména naše vzájemná komunikace usnadnila, zmodernizovala a zkvalitnila. V tomto článku vás seznámíme se všemi novinkami. Doufáme, že s nimi budete spokojeni. (Pro jistotu správného zobrazení, načtěte nový skript stisknutím klávesy F5)

Prvotním impulsem k vytvoření nové webové prezentace klubu byl zastaralý design té staré. Ten soužil již pátý rok a neodpovídal naší představě o stránkách moderního hokejového klubu, který se v Orlové snažíme nastartovat. Proto jsme se rozhodli dát mu nový kabát, ale nechtěli jsme zůstat pouze u změny grafického designu. Chtěli jsme vám nabídnout i něco navíc a zároveň rozšířit služby poskytované rodičům našich malých Orlíků. Proto se ty nejzásadnější změny týkají mládeže.

Co nového vás čeká?

  • Přehlednější a modernější zpracování všech sekcí
  • Precizně zpracovaná historie klubu
  • Detailní prezentace slavných odchovanců
  • Výrazně rozšířená mládežnická sekce
  • Snadno obsluhovatelný internetový obchod se suvenýry

Bod po bodu

Přehlednější a modernější zpracování

Veškeré sekce na webu jsou nyní zpracovány tak, aby byly oku příjemnější a lépe se v nich orientovalo. Pro články byly vytvořeny nové skripty, které nyní umožní vkládat fotografie s popisky, citace hráčů, tabulky, přehledné seznamy, apod., tak jak jste na to zvyklí z webů jiných klubů.

Precizně zpracovaná historie

Náš klub aktuálně vstupuje do své pětaosmdesáté sezóny. To už je úctyhodná doba, za kterou se odehrála spousta událostí, které stojí za to si připomínat. Hokej má v našem městě dlouholetou tradici a neodmyslitelně k němu patří. Proto by nebylo dobré zapomínat na ty, kdo této tradici položili základy. Jsme si vědomi toho, že dva odstavce věnující se minulosti na našem starém webu nebyly dostatečně důstojnou připomínkou slavných chvil našeho klubu a z toho důvodu jsme precizně zpracovali sekci historie klubu. Nyní v ní naleznete komentář ke všem důležitým sezónám, historické tabulky, fotografie i ukázky dobového tisku. Doufáme, že si při čtení příjemně zavzpomínáte a zahřeje vás u srdce pocit hrdosti.

Odchovancům věnujeme větší pozornostBohužel je kvůli velké časové náročnosti historie zmapována zatím pouze do roku 1989. Shrnutí zbylých pětadvaceti sezón je prací na spoustu hodin, a proto jsme kvůli němu již nechtěli oddalovat spuštění webu. Nemusíte se však bát. Sekci budeme postupně rozšiřovat a věříme, že nejpozději do zahájení nové sezóny bude kompletní.

Prezentace slavných odchovanců.

I malí Orlíci mají své sny a vzory. A hlavně musí věřit, že mají šanci si své sny splnit. Není pravdou, že kluci z Orlové nemají šanci to někam dotáhnout. Ba naopak, existuje celá řada příkladů, že to možné je. Oproti starému webu, kde byli ve dvou větách představeni tři naši odchovanci, se v této sekci dočkáte velkách změn. Doplnili jsme fotografie, texty u hráčů jsme rozšířili a přidali další zajímavé informace. O pěti našich nejslavnějších odchovancích si nyní můžete zjistit, co zajímavého o nich v minulosti například napsala média. Zjistíte, které kouty světa s hokejem procestoval Filip Štefanka. Dozvíte se, kolik titulů už nasbíral Radim Valchař, který stejně jako další odchovanec Jan Steber stál na prahu NHL. Velký prostor je věnován aktuální naději Danielu Krenželokovi, který má zatím ze všech odhovanců v historii největší šanci, že si NHL skutečně zahraje. A pětici statečných doplňuje Ondrej Šedivý, který aktuálně hraje mezinárodní EBEL. (Pokud v médiích narazíte na zajímavý článek nebo rozhovor týkající se našich odchovanců, který v rubrice chybí, dejte nám vědět na salamon@hcorlova.cz)

Rozšířená mládežnická sekce

Při tvorbě nového webu jsme chtěli vyjít vstříc hlavně rodičům.

Petr Tomis, viceprezident klubu

Kromě toho, že i prostředí mládeže je nyní mnohem přehlednější, dočkalo se také spousty inovací. K výsledkovému servisu a aktualitám jsme přidali několik věcí, které mají posloužit zejména rodičům.

Oddílové příspěvky

Rodiče mnohdy platí oddílové příspěvky na několik měsíců dopředu, a tak se může stát, že zapomenou, do kdy přesně příspevky zaplatili. Nyní mají šanci si v přehledných tabulkách ověřit, do kdy má jejich ratolest zaplaceno nebo zda naopak nějakou platbu nezapomněli převést.

Turnaje mládeže

Na starém webu často nastával problém, že se ligové výsledky mísily s těmi turnajovýmu a nebylo technicky možné je oddělit. Nyní je pro turnaje vytvořena zvláštní sekce, takže už se nebude stávat, že by výsledky nebyly rolišeny.

Editovetalný program s agendou

Hlavní novinkou je editovatelný program každé kategorie. Každý trenér nyní bude mít možnost vyplnit časy tréninků či jiných týmových akcí. Rodiče tak budou s předstihem vědět, kdy a v kolik hodin hráči vyrážejí na turnaj, zápas, soustředění a podobně. Tento program si navíc můžete přidat do svých iPhonů/iPadů, telefonů s Androidem případně dalších zařízení. Naleznete jej v Rozcestníku mládeže a již brzy do něj trenéři začnou vkládat první události.

Elektronická přihláška

Použijte naborový formulářZjedodušení přichází i pro rodiče, kteří teprve zvažují, že dítě na zimní stadion přivedou. Nyní nemusí nikam telefonovat ani složitě zjišťovat, kdy je trénink, aby dítě mohli přivést osobně. Takový kontakt je samozřejmě vítán, ale jsme si vědomi, že při pracovním vytížení může být pro někoho problémem. Proto nyní stačí, když rodič pohodlně vyplní přihlášku zde z prostředí našeho webu a veškeré informace, kdy s dítětem přijít mu následně poskytneme.

Fanshop

POZOR! FANSHOP BUDE V PROVOZU AŽ OD PONDĚLÍ! OBJEDNÁVKY ODESLANÉ DO TÉ DOBY JSOU NEPLATNÉ!
Klub si byl vědom, že v poskytnuté škále reklamních předmětů má velké rezervy. Proto už koncem minulé sezóny začal s prodejem několika suvenýrů. meli jste však možnost je zakoupit a prohlédnout si pouze na pokladně při zápasech mužů. Nyní jsme pro vás připravili plnohodnotný internetový obchod, kde si budete moci sortiment prohlédnout a zboží objednat z pohodlí vašeho domova. Kromě tradičních dresů, šál, triček a podobných věcí, jsme si pro vás připravili i další předměty. Objednat si můžete ručníky, ribana nebo podsedáky se symboly klubu. Sortiment budeme nadále rozšiřovat. K dispozici již máme grafické návrhy na cyklodresy, cyklokalhoty, teplákovky, kraťasy a další věci, které půjdou co nevidět do výroby. Věříme, že se šatník obyvatel celého města co nejdříve začne zbarvovat do modrobíla! Prosíme však, abyste zatím neprováděli žádné objednávky! Oficiální provoz obchodu začne až v pondělí a objednávky provedené do této doby nebudou platné!

Sháníme redaktora a fotografa

Snad jsme vás dostatečně přesvědčili o tom, že náš web ma nyní perfektní technické zázemí k tomu, abychom mohli poskytovat špičkový informační servis klidně i na úrovni extraligových klubů. k tomu však budeme potřebovat rozšířit náš redakční tým. Pokud má být web oravdu informačně vydatný, pak bývá standardem, že se na jeho tvorbě podílí alespoň pět lidí. V tomto zatím se dvěma členy redakce výazně pokulháváme a informace, které jsme poskytovali v minulé sezóně byly na hranici našich časových možností.

S vaší pomocí může být web ještě lepší!Tomáš Salamon, šéfredaktor webuProto, má li dojít k výraznému zlepšení, budeme potřebovat posily! Sháníme kohokoliv, kdo by byl ochoten jakkoliv přiložit ruku k dílu. Pokud sloh nebyl ve škole zrovna jeho oblíbenou disciplínou, nevadí, může se podílet například na vkládání výsledků, statistik, fotografií a podobně. V případě fotografa bychom uvítali někoho, kdo bude schopen zajistit fotky ze zápasů mužů a mládežnických turnajů. Hledáme kohokoliv z řad fanoušků, rodičů nebo i samotných hráčů. Od patnácti do sta let. Každý komu v žilách proudí modrobílá krev se může zapojit a pomoct svému oblíbenému klubu udělat webovou prezentaci na úrovni! A zároveň je to příležitost, jak si přivydělat! Předchozí praxe není nutná, stačí pouze zápal pro orlovský hokej! Zájemci se mohou hlásit na salamon@hcorlova.cz.

Vaše názory

Jakákoliv zpětná vazba nás potěší. Pokud se vám na novém webu něco líbí či nelíbí nebo něco chybí či naopak přebývá, dejte nám vědět na salamon@hcorlova.cz. Rovněž berte na vědomí, že web je spuštěn čerstvě a může mít své chyby či mouchy, které jsme neodhalili. Proto budeme rádi, když nám každý nedostatek nahlásíte na stejném emailu.