Orli jdou do boje. Dnes na svém ledě přivítají Karvinou

Petr Sobol, 21.08.2015 Co víc chtít na úvod přípravy, než derby s Karvinou? Tak přesně toto přání orlovských hokejových fandů se dnes splní. Svěřenci Daniela Marosze jdou před novou sezonou poprvé do boje a v premiérovém přátelském duelu vyzvou souseda na mapě, který se chystá na druholigovou sezonu.

Prázdniny spějí ke konci. Úmorná vedra jsou minulostí a na orlovském zimním stadionu se začíná přiostřovat. Naši borci ladí formu na novou sezonu, a jak na tom zatím jsou, to dnes otestují v přátelském zápase s Karvinou.

Ačkoliv se jedná o přípravné utkání, nečekejte, že by si hráči na obou stranách cokoliv darovali zadarmo. To v derby neplatí. Naopak se počítá s tvrdými souboji a bitvou do posledních vteřin. Nikdo nebude chtít prohrát, jde o prestiž!

Orlí kádr neprošel výraznými změnami. Příjemnou zprávou je návrat zkušeného obránce Petra Prokopa. „Další, kdo se ukáže na orlovském ledě, bude také velmi kvalitní bek Marek Zientek, vrátí se Patrik Zámečník, Jirka Pavlát a David Kolář,“ doplnil Marosz, prezident klubu a trenér A týmu v jedné osobě.

A co kádr Karviné? Mezi třemi tyčemi by měli stát Marek Volf a Peter Pútec z Liptovského Mikuláše. Obranu Karviné by měl vyztužit téměř dvoumetrový a 112 kilogramu vážící Slovák Martin Danielčák. Do obrany přišel také 49 letý Petr Gudla a o tři roky mladší, nám dobře známý Miroslav Javín. Z loňským beků přípravu zahájili Jan Fišera, Tomášové Jaroch, Malík, Mládenka a Radek Milch.

Největší karvinskou ztrátou je odchod Vladimíra Luky do Frýdku – Místku. Do týmu SK se naopak vrátil Marek Badžo, který se v našem dresu představil ve druhé lize.

Dnešní utkání startuje v 17 hodin. Jednotné vstupné je 20 Kč.