David Vaštík věří, že ve Valmezu Orli uhrají dobrý výsledek

Tomáš Salamon, 28.08.2015 Ačkoliv útočník, tak při současné krizi naskakoval proti polské Bytomi na postu obránce. A nevedl si vůbec zle. Naopak, přestože se občas zapomněl příliš vepředu, podal výkon hodný špičkového ofenzivního beka. Řeč je o Davidu Vaštíkovi, který se po zápase rozpovídali nejen o střetnutí s Poláky, ale také o zápasech, které nás teprve čekají.

Tento článek patří k zápasu ORL - BYT 2:6

Proti Bytomi jste nastoupil netradičně v obraně. Jak se vám hrálo?

Na to, že jsem útočník, se mi hrálo docela dobře. Ale až tak netradiční to nebylo. Když jsem hrál v Karviné a bylo málo beků, tak jsem chodil do pomoct obrany.

Někdy šlo vidět, že útočnický instinkt je velice silný. Často jste se ocital v situacích, které pro post obránce nejsou zrovna typické. Je těžké se přeorientovat?

Já už jsem hold takový. Když vidím šanci jít do kličky, tak tam prostě jdu. Trenér moc radost nemá, ale já to tak mám zažité a když vidím ten prostor, tak si to dovolím.

Bytom byla sice z polské nejvyšší soutěže, ale myslím si, že byla hratelná. Přesto výsledek nebyl ideální. Jak si to vysvětlujete?

Já myslím, že na tom byli daleko lépe bruslařsky, ale dvě třetiny jsme se s nimi drželi. Nám chybělo dost lidí a myslím si, že kdybychom byli v plné sestavě, tak je to úplně jiný zápas. Ale přestože měl soupeř navrch, tak si myslím, že až na tu poslední třetinu, to celkem šlo.

Nyní vás čekají druholigové týmy. Myslíte, že máte šanci někoho z nich porazit?

Teď jedeme do Valmezu a věřím, že s nimi už uhrajeme lepší výsledek. Těžko říct, jaký tam je teď tým, jestli někoho nového posbírali, ale myslím, že tam nezahrajeme špatně.

Co Nový Jičín? Ten se v posledních letech hodně zvedá. Bude to těžký oříšek?

Taky bohužel očekávám, že v Novém Jičíně to zase bude trošku horší, ale myslím si, že když budeme hrát naplno, tak se dá hrát s každým

Jak jste spokojen s dosavadní letní přípravou po tréninkové stránce?

Jak už říkali kluci v minulých rozhovorech, tak to bylo takové pestřejší s tím inlajnem. Já navíc hraju inline závodně, takže jsem to ocenil. Myslím, že letošní příprava je velmi kvalitní.