Třeťáci zažili úspěšný domácí turnaj!

Tomáš Salamon, 01.09.2015 V neděli se na našem stadionu odehrál další mládežnický turnaj a tentokrát měl pro nás mnohem lepší konec. A-tým Orlíků třetích tříd skončil na třetím místě a moc nechybělo k ještě lepšímu umístění. Béčko skončilo šesté.

Turnaj se hrál ve dvou skupinách po pěti, respektive šesti účastnících. Finále pak hrály týmy, které skončily ve skupině na prvním místě. O třetí místo hráli týmy, které ve skupinách obsadily druhé příčky a podle tohoto klíče se pokračovalo dále až po souboj o deváté/desáté místo. Na poslední tým skupiny A zbyl černý Petr v podobě jedenáctého místa. Tato role zůstala Třinci.

Skupina A

Skupina A se na závěr velice zamotala. Orlíci A si v ní vedli parádně. 12:2 vyklepli Havířov a porazili i Vítkovice, Třinec a Porubu. Jediný, s kým prohráli, byl Přerov. S tím si naopak poradily Vítkovice, které padly pouze s Orlovou a pro Přerov byla prohra s nimi jedinou porážkou. Proto rozhodoval rozdíl ve skóre a ten měla Orlová o jeden gól horší, než Vítkovice, a tak míto finále hrála o třetí místo. Tam zvládla souboj s Černými vlky a mohla slavit bronzové medaile. Vítkovice pak padly v boji o zlato na nájezdy s Novým Jičínem, který však byl po většinu zápasu lepší a měl technicky mnohem lépe vybavené hráče, takže vyhrál naprosto zaslouženě.

Skupina B

Skupina B byla pouze pětičená a Orlíci B ji zvládli s polovičním úspěchem. Náš tým našel recept na Karvinou a Přerov B, ale na Nový Jičín a Černé vlky, nestačil. To znamenalo třetí místo ve skupině a zápas o pátou příčku celkově. V tom naši kluci prohráli s Přerovem A, ale ani tak nemuseli hráči B týmu smutnit, protože šesté místo z jedenácti není žádná ostuda.

Výsledky vyřazovacích zápasů

Finále
Vítkovice Nový Jičín 6:7 sn
O 3. místo
Orlová A Černí vlci 15:3
O 5. místo
Přerov A Orlová B 10:3
O 7. místo
Havířov Přerov B 9:2
O 9. místo
Poruba Karviná 10:4

Konečné pořadí a nejlepší hráči

Pořadí Tým Nejlepší hráč
1. Nový Jičín David Pšenica
2. Vítkovice Roman Morillas
3. Orlová A David Turoň
4. Černí Vlci David Miklas
5. Přerov A Lukáš Macháček
6. Orlová B Filip Frnka
7. AZ Havířov Miroslav Balog
8. Přerov B Matěj Kováč
9. Poruba Vojtěch Pleskač
10. Karviná Magner
11. Třinec Dravecký