Poslední šance na druholigový skalp čeká v Novém Jičíně

Tomáš Salamon, 03.09.2015 Čtyři zápasy z pětice duelů s těžkými soupeři už maji Orli za sebou. Nebudeme si nic nalhávat, i když šlo o celky z vyšších soutěží, snad každý z nás doufal, že Orli alespoň jednoho z favoritů skolí. Nejblíž k tomu měli proti Bobrům z Valašského Meziříčí, ale nepovedlo se. Nyní na ně čeká poslední možnost.

Tento článek patří k zápasu NJI - ORL 6:7 sn

Daniel Marosz už předem avizoval, že Nový Jičín bude posledním silným soupeřem, jelikož jak durhá liga, tak polská extraliga za chvíli odstartují. Pro další přípravné zápasy už se tak nebízejí jen soupeři z krajského přeboru. Proto by bylo příjemným završením těchto pěti zápasů, kdyby Orli alespoň jedno vítězství nad silnějším clekem urvali.

A úplně bez šance nebudou, jelikož Nový Jičín na ně pravděpodobně nevyrukuje v plné sestavě. Ve stejný den mají totiž svěřenci Aleše Flašara naplánován duel ve Vsetíně. Jelikož bylo předem domluveno, že Orlová sehraje zápas s druholigovým celkem Nového Jičína a nikoliv s "Béčkem", které bude nastupovat v krajském přeboru, neodjede tým do Vsetína kompletní. Část druholigového kádru zůstane doma a bude doplněna talentovaným mládím.

Myslím si, že když budeme hrát naplno, tak se dá hrát s každým.

David Vaštík, útočník Orlové

Kdo konkrétně se však Orlům postaví se s předstihem říct nedá. Mezi hlavní opory patří nedávný gólman Orlové David Iláš. Našim fanouškům jsou také dobře známí útočníci David Mikšan a Tomáš Mráz nebo ofenzivní bek Patrik Flašar. Mezi další výrazné tváře patří drugoligová legenda Přemysl Vašut nebo novojičínský srdcař, veterán Petr Macháček.

Orli by měli nastoupit v podobné sestavě jako doma proti Valašskému Meziříčí a pokud podají stejně dobrý výkon, mohli by si na rozdělený novojičínský tým vyšlápnout. Speciální motivaci bude mít Petr Prokop, který v Novém Jičíně odehrál loňskou sezónu.