Autor hattricku Marek Matějíček připisoval zásluhy spoluhráčům

Tomáš Salamon, 29.09.2015 Tři góly a jedna asistence. Takový byl bodový účet Marka Matějíčka. První gól zaznamenal díky pohotové teči, při druhém dokázal vyšperkovat přihrávku, kterou obdržel před prázdnou branku bekhendovým blafákem. Při třetím zase v samostatném úniku chladnokrevně zakončil nad gólmanovu vyrážečku. Zkrátka a dobře každý gól byl jiný a při každém z nich musel sáhnout do jiného soudku hokejových dovedností. Zásluhy spoluhráčů rozhodně nelze popřít, protože ve všech případech šlo o nádherné hokejové akce a bez přípravy spoluhráčů by branky dát nemohl, nicméně z povídání skromného Marka Matějíčka nabydete dojmu, že góly za něj spoluhráči nasázeli sami a on se vlastně jen tak náhodou připletl do cesty.

Tento článek patří k zápasu ORL - KRN 7:4

Odehráli jste dva zápasy ve dvou dnech. Bylo to hodně náročné?

Určitě to není nic příjemného hrát dva zápasy ve dvou dnech. Ale takový je los, s tím nic neuděláme. Museli jsme se na Krnov pořádně připravit, protože to byl těžký zápas, ale jsem rád, že jsme to zvládli.

Pomohlo vám i to, že jste zápas ve Šternberku rozhodli velmi brzy a pak jste už mohli šetřit síly?

Ze začátku to moc jednoduché nebylo. Šternberk nehrál v první třetině vůbec špatně, ale naštěstí jsme dali nějaké góly a ten tlak z náš už potom spadl. Pak to bylo dobré.

S Krnovem jste odehráli vaše poslední přípravné utkání a nepředvedli jsme moc přesvědčivý výkon. Co jste si z toho zápasu pro dnešek vzali?

No ani ten dnešek nebyl ze začátku zdaleka ideální. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, ale dostali jsme hned první rychlý gól. To se prostě nesmí stávat.

Vy sám však musíte být spokojen. Hattrick a asistence k tomu, to je slušná vizitka. Jak jste si ten zápas užíval?

Hrálo se mi samozřejmě dobře, ale bez spoluhráčů by to nešlo.

Ze kterého z těch gólů jste měl největší radost?

Asi z toho druhého, kdy mi to Víťa Grepl dal skoro do prázdné branky.

Můžete všechny ty gólové akce popsat ze svého pohledu?

U toho prvního gólu Štefi parádně vystřelil a já jsem tam jenom strčil hokejku. Druhý gól mi, jak jsem řekl, Víťa dal jako na zlatém podnose. Třetí gól jsem zase na zlatém podnose dostal od Honzy Sznapky, takže nebylo co řešit.

Honza Sznapka vás sice nádherně poslal do úniku, ale zakončení bylo na vás, takže tak zadarmo, jak říkáte jste ten gól nedostal. Proč ta skromnost?

To je pravda no. Ale bylo to jen takové naznačení a střela. Naštěstí jsem nevymýšlel žádné blbosti.

Co bylo důležité pohlídat si v závěru? Protože jste dokázali rozhodnout až v závěru a Krnov byl hlavně v první půlce třetí třetiny hodně nebezpečný.

Vzhledem k tomu, že my jsme se propadali a oni jezdili v brejcích dva na jednoho, tak byli nebezpeční celý zápas. Byl to boj až do konce a já jsem rád, že jsme ty góly nastříleli a body jsme urvali. Snad to bude pokračovat.

Teď vás čeká Horní Benešov. Bude to těžký zápas? Vzhledem k tomu, že vás loni obral o více bodů než mistrovská Kopřivnice zřejmě nepatří mezi vaše oblíbené soupeře...

Musíme se na ně pořádně připravit a doufám, že předvedeme lepší výkon, než jsme předvedli v zápase s Krnovem.

Co byste vzkázal fanouškům?

Myslím, že v zápase proti Krnovu byli slyšet, a doufám, že jim to vydrží do dalších zápasů. My se budeme snažit, aby se jim ten hokej líbil.