Nesmíme připustit stejný průběh jako s Krnovem, nabádá před Benešovem Kytka

Petr Sobol, 01.10.2015 Orlovští hokejisté zvládli vstup do nové sezony na jedničku. Hvězdička jejich výkonu chybí, v zápase s Krnovem totiž dostali během první třetiny tři góly a o vítězství rozhodli až v závěrečných minutách. „Zaspali jsme začátek, ale nikdo si nepřipouštěl, že bychom zápas nedovedli do vítězného konce," řekl po utkání Martin Kytka.

Kytka patří k nejzkušenějším hráčům orlovského týmu. V obraně je po Radimu Golábovi a Filipu Štefankovi třetím nejstarším členem. Na kanonádě ve Šternberku se podílel jedním gólem, zaujala ho ale ještě jedna věc - fanoušci Šternberku. „Vytvořili svým hráčům opravdu skvělou atmosféru, fandili celý zápas, i za nepříznivého stavu, skládáme jim poklonu," pochválil domácí příznivce. A jak se mu líbila orlovská kulisa v duelu s Krnovem? „Chceme, ať fanoušci chodí na lídra soutěže v hojném počtu po celý rok. Snad to tak i bude."

Orlům se nepovedla příprava, na úvod sezony je čekaly dva zápasy ve dvou dnech, žádný tlak si ale nepřipouštěli. „Prostě jsme chtěli začít vítězně. Mírná obava z neznámého prostředí ve Šternberku sice byla, ale soupeř vzdoroval jen pár minut, pak už to byla jednoznačná záležitost," chválil Kytka vstup do sezony. „Bylo patrné, že soupeři došli síly," dodal.

Neprojevila se podle něj únava i na Maroszových svěřencích, kterým se nepovedl vstup do zápasu s Krnovem? „Podle mě v tom únava nehrála žádnou roli," myslí si zkušený bek. „Zaspali jsme začátek, ani Urboš neměl v prvních zákrocích zrovna štěstí," dodal. Z toho pramenily čtyři góly v orlovské kleci. „Je to opravdu hodně, ale pořád je začátek sezony a my víme, že máme co zlepšovat," ví dobře Kytka.

Sezona je sice teprve na začátku, Orli se ale suverénním vstupem pasovali do role jasného favorita. „Nic jiného než první místo nebereme," hlásí Kytka. Ale pozor, před Orlovou je nepříjemný soupeř z Horního Benešova, který nás loni dokázal potrápit a dokonce i porazit. A to hned ve druhém kole! „Je to nevyzpytatelný soupeř. Když se jim daří, dokážou potrápit," uvědomuje si Kytka.

S čím tedy Orlová půjde do zápasu? „Vnutíme jim naši rychlou a nátlakovou hru. Nic jiného než výhru za tři body neberme. Nesmíme připustit stejný průběh jako s Krnovem, musíme rozhodnout daleko dříve," nabádá Kytka před sobotním zápasem.