"Měli bychom porazit každého,"má jasno Jakub Voznica

Tomáš Salamon, 05.10.2015 Jakub Voznica Šternberku svým gólem odstartoval nejen orlovskou kanonádu, která se zastavila až na deseti brankách, ale také otevřel gólový účet sezóny 2015/2016. Jenže zatímco jeho spoluhráči se činili a notným přídělem tento účet rozšiřovali, jemu samotnému se podle představ nedařilo. Potvrdilo se to i v zápase s Horním Benešovem, kdy se mu ve vyložených šancích smůla lepila na čepel. Přesto dokázal dvě branky pro spoluhráče alespoň připravit. Jakub Voznica bude zajisté i letos patřit mezi naše nejlepší střelce a otázkou zůstává pouze, kdy smůlu prolomí. "Snad to příjde příště," doufá.

Tento článek patří k zápasu ORL - BEN 4:1

Co jste si na Horní Benešov připravili poté, co loni nepatřil úplně mezi vaše nejoblíbenější soupeře?

My víme, že bychom v téhle soutěži měli mít nejlepší mančaft, takže důležité je, abychom se vyvarovali nějakých zbytečných chyb. Když budeme hrát to, co si v šatně řekneme, tak bychom měli porazit každého.

Překvapil vás soupeř něčím?

Hráli to, co jsme čekali. Byli zatažení a vyčkávali, co vymyslíme. Nám pomohlo, že jsme dali první gól. Od toho jsme se odrazili a pak už to bylo jenom lepší.

Při prvním pohledu bylo jasné, že soupeř ja na tom, co do fyzických proporcí mnohem lépe. Jeho hráči se zdáli být v průměru o půl hlavy vyšší než náš tým. Jak jste se s tím popasovali?

Oni jsou známí tím, že jsou velcí. Ale my jsme věděli, co na ně musíme hrát. Věděli jsme, že musíme puky dávat rychle pryč od hokejky. Taky jsme hráli na čtyři lajny, což nám pomohlo k tomu, že jsme měli dost sil.

Můžete shrnout vývoj zápasu z vašeho pohledu?

Myslím, že od začátku jsme byli jasně lepším týmem. Jediný moment, kdy jsme zaspali, byl vstup do druhé třetiny. Tam nás podržel gólman. Kdybychom dostali nějaký špatný gól, tak se mohlo ještě něco stát, ale myslím si, že jsme to celý zápas drželi pevně v rukou.

Vy sám jste měl v utkání několik vyložených šancí, ale skórovat se vám nepovedlo. Kde byla chyba?

Bohužel každý den není posvícení. Naštěstí nás to dneska nemusí mrzet, když jsme vyhráli. Horší by bylo, kdybychom ztratili bodů a já ty šance nedal. Takhle se neději nic vážného a snad to přijde příště.

Přesto jste dvakrát asistoval a zejména u prvního gólu to nebylo zrovna jednoduché, i když to tak ve vašem podání vypadalo. Jak ta gólová akce vznikla?

Já jsem viděl volný puk a dvakrát jsem do toho píchl okolo hráče. Prošlo to až do útočného pásma a pak u si tam Pávek (Petr Prokop) výborně najížděl. Já jsem ho viděl a věděl jsem, že mu to stačí jenom hodit. On většinou, když je v šanci, tak to dává.

Co vzkážete fanouškům? Tentokrát jich bylo o trochu méně než v prvním domácím utkání.

Je to určitě škoda, protože čím více lidí, tím lépe se hraje. Ale i ti, co přišli, udělali velmi dobrou atmosféru. My jim za to můžeme jenom poděkovat.

Sám jste měl po zápase u kabin návštěvu. Několik fanoušků a hlavně fanynek se s vámi přišlo vyfotografovat. Jak si této popularity užíváte?

Asi to k tomu patří... Je to malé město, takže nás tady hlavně ty mladší ročníky trošku znají. Nemám s tím žádný problém.