Prohlášení vedení klubu ke článkům v médiích

Tisková zpráva, 26.10.2015 Vážení sportovní přátelé,
náš hokejový klub je v poslední době vystaven nevybíravému mediálnímu tlaku s jediným cílem, poškodit náš hokejový klub před širokou sportovní veřejností, vedením města Orlové a našimi sponzory.

Dnes již bývalí členové našeho klubu popisují na stránkách Mladé Fronty Dnes nekalé praktiky, které za své působnosti v našem klubu používali, aniž by cítili za popisované jednání jakoukoliv osobní zodpovědnost.

Disciplinární orgány ČSLH však byly jiného názoru a za porušení soutěžního a disciplinárního řádu potrestaly odpovědné pracovníky. Za falšování údajů v zápise o utkání byla zastavena bývalému trenérovi a vedoucímu družstva činnost na jeden rok. Podsouvaná „kolektivní vina“ popisovaná v článku MFD způsobem „Však o tom všichni věděli, děje se to všude“ nemá v řádech ČSLH žádnou oporu. Vedení klubu k těmto praktikám našeho bývalého trenéra nenabádalo. Obava z nedokončené soutěže a tím i s největší pravděpodobností ztráta slušně placeného trenérského místa zřejmě rozhodovaly.

Ano, vedení klubu udělalo chybu, jak popisuje MFD. Po ukončení sezony 2014/15 jsme prodloužili v té době s již suspendovaným trenérem smlouvu a platili mu po celou letní přípravu mzdu s tím, že do konce srpna stabilizuje a doplní družstvo staršího dorostu tak, aby se mohlo účastnit soutěže v sezóně 2015/16.V této době klub usiloval u orgánů ČSLH o změnu druhé poloviny trestu suspendovaného trenéra na trest podmíněný, který by mu umožnil i nadále působit v trenérské funkci v našem klubu i po 1. 9.2015.

Do této doby bylo z pohledu trenéra vše v pořádku, účastnil se porad trenérské rady, informoval, jaké podniká kroky pro stabilizaci kádru staršího dorostu, a hlavně pobíral svoji trenérskou mzdu až do konce srpna tohoto roku. Kritické názory na všechno a všechny v klubu, vedení a ostatní trenéry klubu nevyjímaje, se začaly projevovat koncem srpna, kdy bylo zřejmé, že orgány ČSLH nepodmíněný trest nezmění. V té době bylo taky zřejmé, že trenér nezajistil stabilizaci a doplnění družstva staršího dorostu, tak jak přislíbil na konci března, při jednání s vedením klubu o prodloužení své trenérské smlouvy.

Po zkušenostech z loňské sezóny jsme družstvo staršího dorostu ze soutěže odhlásili. Hráčům umožňujeme trénink v rámci našeho „A“ mužstva mužů a také jsme je uvolnili pro hostování v cizích klubech. S trenérem byla ukončena smlouva.

Vše čehož jsme nyní svědky na stránkách MFD je dílem jednoho nespokojeného trenéra a jeho několika příznivců, kteří hrubým způsobem znevažují odpovědnou a náročnou práci celého trenérského kolektivu, vedení hokejového klubu a všech jeho 145 členů.

Podle rčení „Všechno zlé je k něčemu dobré“, jsem nakonec rád, že vše takto dopadlo a zneuznaný trenér své postoje ventiloval. Nedovedu si představit, že by v našem klubu i nadále působil člověk, který jako doposud při vědomí své měsíční gáže pokrytecky zastával názory vedení klubu, svých kolegů trenérů, a za zády všech svými postoji negativně ovlivňoval veřejné mínění o dění v našem klubu.

Vážení sportovní přátelé,
můžeme Vás ujistit, že cílem našeho hokejového klubu je vychovat z mladých hráčů samostatné osobnosti a slušné lidi s trvalým a pozitivním vztahem ke sportu a pohybu vůbec. V našem hokejovém klubu již nikdy nebude prostor pro vulgárnosti, agresivitu, šikanu a dokonce i násilí, které v podání našeho již bývalého trenéra byly častým jevem.

Všem poškozeným se za tyto chyby jménem vedení HC Orlová omlouvám.


Prezident HC Orlová Daniel Marosz
V Orlové 25.10.2015