Je třeba zabrat. Oberou Orli ve středu o body Uničov?

Petr Sobol, 27.10.2015 Nečekaný vývoj nabrala letošní sezona krajského přeboru. Orli, coby hlavní favorit soutěže, prohlašovali, že si věří na sezonu bez ztráty bodu. Ale ztráta přišla nečekaně brzy a dokonce dvakrát v řadě. Ve středu je třeba zabrat v domácím zápase s Uničovem.

Orlovští hokejisté vstupovali do sezony plní sebevědomí. Silný tým si věřil a chtěl naplnit velká očekávání. Jenže výkony vždy nebyly takové, jak by se čekalo, a brzy přišlo zaváhání.

Orli minulý týden ztratili domácí zápas se Studénkou, promrhali vedení 4:2 a padli v nájezdech. Studénka však ukázala, že i ona sestavila velmi silný kádr a že bude Orlové zdatným soupeřem. Prohru prominuli i diváci, kteří si užili báječný hokej. Zároveň věřili, že Orlová si brzy vezme body zpět.

Jenže přišel pravý opak. Orlům nevyšel ani zápas na ledě Rožnova pod Radhoštěm a nebýt Robina Pavlase, který čtyři vteřiny před koncem srovnal na 3:3, Maroszovi svěřenci by přijeli s prázdnou. Takto brali bod, protože opět nezvládli samostatné nájezdy.

Dalším soupeřem Orlové bude Uničov. Oba soupeři na sebe narazili naposledy v lednu roku 2013, kdy Orlová vyhrála venku 4:3 po nájezdech. Je však zajímavostí, že na orlovském ledě se Orli střetli s Uničovem přesně před třemi lety – 28.10.2012. Brzy se trefil Kotásek, v první třetině udeřil ještě Hanzl a Orlová se radovala z výhry 2:0.

Tři body jsou povinností i nyní. Orlová využila zaváhání Studénky a vrátila se do čela tabulky, byla by však škoda o něj zase přijít. Ale pozor, Uničov si letos nevede zle. Ze tří zápasů vytěžil devět bodů a v tabulce je třetí. Uničovští nastříleli 31 branek, jen o tři méně, než Orlová se Studénkou, a tak se dá čekat velice zajímavé utkání. To začíná v 18 hodin.