Třetí výhra v řadě. Orli uspěli i v Novém Jičíně

Petr Sobol, 12.12.2018 Orlová se veze na vítězné vlně. Svěřenci Darka Stránského navázali na zápasy s Opavou i Pískem a podruhé v sezoně porazili i Nový Jičín. Orli vedli už 4:1, v závěru zápasu to ale bylo ještě pořádné drama.

12.12.2018 od 18:00

HC Nový Jičín - HC Orlová 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 29. Irgl (Kuba), 58. Kuba (Poruba), 59. Krupa (Irgl) - 24. Kysučan (Akhmetianov, Štěpánek), 34. Štěpánek (Amirov, Kuťák), 36. Kuťák (Smrčka, Hovsepyan), 55. Šmíd (Tomis), 60. Ballner (Štěpánek, Akhmetianov). Rozhodčí: Škach - Blažek, Kučera. Vyloučení: 10:7 ,navíc Hrachovský (NJ) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 300.
Nový Jičín: Hlaváč - Adamík, Hruška, Holáň, Hrachovský, Kališ, Gřesík, Tomeček - Kuba, Palička, Krupa, Pecha, Chvostek, Poruba, Zedník, Vaňo, Slovák, Irgl.
Orlová: Ovčaří (Svoboda) - Janiček, Tomis, Kropka, Amirov, Spálovský, Szturc, Štěpánek, Šendera - Kysučan, Akhmetianov, Ballner, Smrčka, Blaško, Šmíd, Klíma, Tvrdík, Kuťák, Dang, Hovsepyan.
Hosté vstoupili do utkání povzbuzení dvěma výhrami, v první třetině se ale hrál vyrovnaný hokej. „Bylo to opatrné, nebylo tam ani tolik agresivity,“ komentoval kouč Stránský.

To se ale v průběhu zápasu změnilo. Domácí byli vyloučeni desetkrát, Orlová měla trestů sedm. A oba týmy dvakrát přesilové hry i potrestaly. Orlové vyšla druhá třetina, kterou vyhrála 3:1, ve třetím dějství pak přidala ještě jednu branku a zdálo se, že kráčí k pohodové výhře.

„Jenže v závěru jsme dostali dva slepené góly a trochu jsme se klepali. Naštěstí nás uklidnila trefa do prázdné brány,“ ulevil si po dramatické koncovce Stránský. „Nebýt toho hektického závěru, tak to bylo vcelku poklidné,“ dodal.

Orli vyhráli potřetí v řadě, jenže vzhledem ke zpackanému úvodu sezony jsou stále poslední. „Pořád nejsme tam, kde bychom chtěli. K tomu potřebujeme tak o 15 až 20 bodů víc,“ uvědomuje si Stránský. „Ale je pozitivní, že jsme třikrát za sebou vyhráli. Mužstvo má úplně jiné sebevědomí, snad teď manko budeme postupně stahovat,“ přeje si.

Je jasné, že v orlovském táboru rázem panuje úplně jiná atmosféra. „Pracovní morálku kluci měli vždy velmi dobrou. Ale teď mají i klid na hokejkách,“ těší Stránského.