Záchrana se přiblížila. Orlová veze tři body z Písku

Petr Sobol, 02.02.2019 Hokejisté Orlové slaví. V sobotu porazili domácí Písek 4:2 a připsali si velmi důležité body do tabulky. Orli v zápase ani jednou neprohrávali a na obě branky Písku dokázali bleskově zareagovat. Domácí sice necelé tři minuty před koncem třetí třetiny srovnali, pak ale udeřili Akhmetianov s Ballnerem, kteří hosty přiblížili záchraně.

02.02.2019 od 17:30

IHC Písek - HC Orlová 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 28. Novák (Šuhaj), 58. Hučko – 12. Hovsepyan (Cihlář, Macuh), 28. Janiczek (Hovsepyan, Cihlář), 58. Akhmetianov (Ballner, Šmíd), 60. Ballner (Akhmetianov, Amirov). Rozhodčí: Jílek – Zimmermann, Sedláček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 350.
Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Parýzek, Červinský, Bílek, Houdek, Hanus – Hučko, Šuhaj, Novotný, Sýbek, Rod, Koupal, Volf, Strnad, Matějka, Novák.
Orlová: Svoboda (Křehlík) – Janiczek, Tomis, Štěpánek, Amirov, Kropka, Szturc – Ballner, Akhmetianov, Šmíd – Hovsepyan, Kovařík, Klíma – Smrčka, Macuh, Cihlář – Brodek, Pacoň.
Orli Písek dokázali porazit už v prosinci a lépe vstoupili také do zápasu na půdě soupeře. V úvodu měl velkou šanci Macuh, šance se přelévaly ze strany na stranu, skóre se však měnilo na začátku dvanácté minuty, kdy se k odraženému puku dostal Hovsepyan a otevřel skóre.

Festival příležitostí na obou stranách pokračoval, domácí Sýbek dokonce nastřelil břevno, přesto se Písku povedlo ve druhé třetině vyrovnat. Na trestné lavici totiž seděl Brodek a Novák nedal Svobodovi šanci. „Ve druhé třetině náš tlačili, ale předvedli jsme houževnatý výkon,“ pochválil své svěřence trenér Orlové Darek Stránský.

Na trefu domácích navíc bleskově zareagoval Janiczek, který Orlové vrátil vedení. Domácí pak ještě jednou nastřelili tyč, naopak na konci prostření části mohli Orli ještě více odskočit.

Skóre se však měnilo až necelé tři minuty před koncem zápasu. „Nechtěli jsme chybovat, ale jednu chybu jsme udělali a domácí to potrestali,“ okomentoval Stránský. Orli však i tentokrát bleskově zareagovali a ve stejné minutě jim vrátil vedení Akhmetianov. „Bylo vidět, že to kluci nevzdají, nepoložili se a vrátilo se jim to,“ těšilo Stránského.

Písek v závěru zkoušel hru bez brankáře, do prázdné klece se však trefil Ballner a zajistil Orlové druhou výhru v posledních třech zápasech. Naopak Pelhřimov doma nestačil na Hodonín a Orli tak mají od barážového místa už osmibodový náskok. „Je to dost, ale musíme hrát až do konce. Do každého zápasu musíme jít tak, že chceme bodovat,“ uzavřel Stránský.