Orli v Meziříčí prohráli 6:4 a před domácím zápasem ztrácí 2 góly.

Tomáš Salamon, 26.03.2016 Orli se ve Velkém Meziříčí rychle dostali do vedení,ale bohužel rychle nechali soupeře kontrovat. Poté už vždy jen dorovnávali soupeřův náskok a po venkovním zápase prohrávají o dva góly. O víkendu mají co dohánět.

26.03.2016 od 17:30

HK Velké Meziříčí - HC Orlová 6:4 (3:2, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Bula (Pejchal, Krča), 3. Bula (Krča), 20. Bula (Pejchal), 39. Křenek (Dostál), 56. Křenek (Sobotka, Šerý), 60. Bula – 1. Grepl (Pavlas, Matějíček), 4. Pavlas (Grepl, Štefanka), 36. Pavlas (Vaštík, Voznica), 42. Štefanka (Pavlas). Rozhodčí: Battěk – Svoboda, Horažďovský. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 757. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 0:1,2:1,2:2,3:2,3:3,4:3,4:4,6:4.
Velké Meziříčí: Štourač (Wolf) – Vlašín, Šerý, Ambrož, Burian, Kochánek, Vondráček – Křenek, Dostál, Sobotka, Krča "C", Bula, Pejchal, Střecha F., Roupec, Kudláček, Maštera, Chlubna.
Orlová: Urbánek – Zientek, Tomis, Štěfanka "C", Kytka, Zamecznik, Sznapka – Dýrr, Kotásek, Grepl, Divoký, Matějíček, Voznica, Vaštík, Pavlas, Zakuťanský, Pavlát, Lenomar.
V úvodu utkání byli střelecky při chuti střelci obou mužstev. Ten kdo přišel na zápas ve třetí minutě a podíval se na světelnou tabuli, nestačili se divit. Během úvodních třech minut padly hned čtyři góly a to shodně po dvou na každé straně. Oba gólmani si prakticky nesáhli na kotouč a každý lovil dva puky ze své klece. Nejprve se prosadili Orli, když hned při prvním útoku vstřelil ve 22 vteřině úvodní branku Vít Grepl. V závěru první minuty po přihrávce Michala Krči a Martina Pejchala vyrovnal Jan Bula. Na začátku 2. minuty mělo domácí mužstvo přesilovou hru, kterou, v končící 3. minutě, zužitkovalo. Po přihrávce Michala Krči využil početní výhodu opět Bula. Vyrovnání se dočkalo na třicet fanoušků Orlové za dalších 20 vteřin když skóroval Robin Pavlas. V 7. minutě mělo HHK čtyřicet vteřin dvojnásobnou přesilovku, ve které se několikrát blýskl dobrými zákroky René Urbánek. V 11. minutě putoval na trestnou lavici první domácí hráč. Oslabení hráči Velkého Meziříčí se dokázali ubránit. V závěru první periody šli naopak naši hráči opět do oslabení. Tuto početní výhodu již domácí hráči využili. Hattrick završil Jan Bula. Divoká a divácky velmi atraktivní první třetina skončila jednogólovým vedením domácích.

Ve druhé periodě padly celkem dva góly, po jednom na každé straně. Počet střel, které vyslali hráči na oba gólmany byl také vyrovnaný. Ve 36. minutě orlovští hráči vyrovnali na 3:3, když se znovu prosadil Robin Pavlas. Vyrovnaný stav ovšem neplatil dlouho. HHK dostalo na začátku 39. minuty znovu do vedení. Po přihrávce zkušeného Lukáše Dostála nedal Urbánkovi šanci David Křenek. Za stavu 4:3 skončila druhá třetina

Poslední třetina začala obrovským náporem hráčů Orlové. Vyrovnání se dočkali hned v úvodu a prsty v tom měl kapitán Filip Štefanka. Po té pokračovali v drtivém tlaku, který již gólem v domácí síti neskončil. A to i díky velmi dobrým zákrokům brankáře Jiřího Štourače v brance HHK. První střela, kterou domácí vyslali ve třetí části na naši branku, byla vítězná. Běžela 56. minuta, kdy se prosadila první pětka HHK, jmenovitě David Křenek. Konečnou podobu výsledku dal půl minuty před koncem utkání z přesilovky Bula, který se v utkání trefil do černého hned čtyřikrát a výraznou měrou se přičinil k vítězství domácích.

Reportáž vychází z článku na hokejvm.cz