Dorost porazil lídra tabulky!

Tomáš Salamon, 06.11.2016 Dorostenci dokázali navázat na výhru 5:0 s Valašským Meziříčím a v sobotu na svém ledě v nájezdech porazili Černé vlky z Kopřivnice, kteří jsou první v tabulce!

05.11.2016

HC Orlová - HC Černí Vlci 4:3 sn (1:1,1:2,1:0-0:0,1:0)

Branky a nahrávky: 3. Švec (Přeček, Machaczek), 40. Stromko (Špacír), 46. Jančar (Přeček), rozhodující nájezd Špacír - 10. Kučera (Gebauer), 30. Slezák (Gebauer), 37. Fojtík. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 20. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3sn.
Orlová: Doliška (Vítek) - Mrozek, Chod, Moldřík, Machaczek, Zielinski - Gula, Švec, Jeník, Valový, Stromko, Špacír, Kanaloš, Přeček, Jančar
Černí Vlci: Kantor - J. Němec, D. Němec, Brandstettr, Křiva, Gebauer, Slezák, Fojtík, Steinitz, Pavlík, Vrána, Kučera, Koryťák

Orli šli do zápasu s další novou tváří. Po Aleši přečkovi a Romanu Čiperovi se k týmu přidal také brankář Patrik Vítek z Vítkovic, který však prozatím při nemoci Martina Piekara pouze kryl záda dosavadní jedničce Ondřeji Doliškovi.

Úvod vyšel lépe domácím. Už ve třetí minutě otevřel skóre Dominik Švec a vše se zdálo být na dobré cestě. Jenže to bylo na dlouhou dobu vše, co orlovští po střelecké stránce předvedli a až do závěru druhé třetiny minuty dávali góly pouze hosté. A v tomto čase stačili nasázet hned tři branky z holí Kučery, Slezáka a Fojtíka. Až ve čtyřicáté minutě utnul jejich gólovou sérii Jan Stromko a stáhl tak ztrátu před třetí třetinou na jeden gól.

Ve třetí třetině se podařilo vyrovnat kapitánovi a nejlepšímu střelci Orlové Břetislavu Jančarovi a zápas dospěl až k nájezdům. V těch po tři série kralovali gólmani a až v té čtvrté se prosadil Oliver Špacír. Doliška nebyl překonán ani napočtvrté a Orli tak slavili druhý bod.

Ohlasy po utkání

Petr Tomis, trenér Orlové: Dnes k nám přijel vedoucí tým tabulky a my jsme se prezentovali velmi bojovným výkonem s maximálním nasazením od začátku utkání. Přesně jak jsme to od kluků chtěli. Může nás jen mrzet neproměňování šancí, protože jsme soupeře přestříleli a po většinu utkání byli aktivnější. Slabší chvilku jsme měli ve druhé třetině po druhé obdrženém brance, ale povedlo se nám zvednout a ještě před koncem druhé třetiny snížit na 2:3, což bylo hodně důležité. Kluky za dnešní utkání musím pochválit. A doufám, že se podobnými výkony budeme prezentovat i nadále. Dnešek nám ukázal, jak je soutěž vyrovnaná a že když k utkání přistoupíme s maximálním nasazením a koncentrací, jsme schopni porazit každého. Máme teď před sebou týden, abychom se připravili na utkání ve Frýdku Místku. Do se sestavy by se měli vrátit po nemoci Roman Čipera i Martin Piekar. Uvidíme, jak na tom bude Pavel Kaleta, který má svalový problém.