Vítězství na úvod. Orlová těsně porazila Horní Benešov

Petr Sobol, 24.09.2016 Těžký test na začátek. Orlovští hokejisté vstoupili do nového ročníku soubojem s neoblíbeným a nevyzpytatelným soupeřem z Horního Benešova, který i nyní pořádně kousal. Orli si ale vypracovali už v první třetině dvougólový náskok a ten se ukázal jako rozhodující. Hosté sice v prostředním dějství snížili, všechny body ale zůstaly na domácím ledě.

24.09.2016 od 17:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Juhász (Voznica), 20. Kasperlík (Tomis, Voznica) - 33. Lhotský A. (Zikmund). Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 200. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Orlová: Kolář (Gleich) - Zientek, Juhász, Vaštík T., Kotásek, Tomis, Štefanka, Deutsch, Matějíček, Zamecznik,Voznica, Vaštík D., Pavlas, Zákuťanský, Pavlát, Dýrr, Lenomar, Kasperlík.
Horní Benešov: Kober (Tengler) - Hejhal, Podzimný, Vajda, Pělucha, Hlísta, Vaněk, Vrábel, Rohovský, Zikmund, Lhotský T., Lhotský A., Mičola, Fraš, Čermák, Plažák.
Prodleva mezi koncem loňské a začátkem letošní sezony byla dlouhá. Do Orlové přišlo přes léto několik nových hráčů a tým si teprve „sedá“. To vše mělo vliv na průběh sobotního utkání, ve kterém Orli těsně uhájili jednogólový náskok.

Na týmu byla vidět nesehranost, útočníci zahazovali šance a před Maroszovými svěřenci je ještě kus práce, přesto se výhra nad Horním Benešovem hodně cení.

V orlovské brance nastoupil David Kolář, byl to ale hostující Kober, kdo měl daleko více práce. V osmé minutě však nestačil na střelu nováčka v domácím dresu Jakuba Juhásze, který otevřel skóre. Orli měli další šance, několikrát se rozezvonila branková konstrukce, do konce zápasu se ale ujal už jen jeden další pokus. Na začátku poslední minuty úvodní třetiny zvýšil na 2:0 další nováček Ondřej Kasperlík.

Orli měli první dějství pod kontrolou a dominovali i v prostřední části, byl to ale soupeř, kdo udeřil. V 33. minutě překonal Koláře Alexandr Lhotský. Hra se postupně začala vyrovnávat, na domácích holích se kupily chyby a Horní Benešov se dostal v posledním dějství do hry. Vytoužený gól ale nepřidal.

Orlová se v závěrečných minutách ubránila dvojnásobnému oslabení. To zvládla výborně a zápas sama dohrávala v početní výhodě. Domácí se usadili před Koberem, kterého ostřelovali ze všech stran, definitivní pojistku však nepřidali.

Výhru ale uhájili a připsali si do tabulky tříbodový zisk. Dobrou náladu kalilo jen zranění Marka Matějíčka, který se dostal v samém závěru z ledu jen za pomoci spoluhráčů. Orli sehrají další domácí utkání už ve středu, kdy hostí soupeře z Nového Jičína.