Orli v divoké přestřelce s vlky úspěšnější

Jan Cibulka, 15.09.2017 V přátelském utkání mezi HC Orlovou a HC Wolves Českým Těšínem padlo neuvěřitelných šestnáct gólů. O deset z nich se postarali domácí Orli a dalších šest nastříleli Vlci z Těšína. Českotěšínští nastoupili do zápasu obohaceni o bývalé orlovské hráče. Pamětníci určitě na ledě poznali Martina Piechu, který dříve v Orlové odehrál několik sezón a samozřejmě Jakuba Voznicu, který ještě loni byl nejlepším střelcem modrobílých. V těšínském týmu figuruje také Rudolf Tluszczik, kterého na orlovském stadionu dobře znají, ale ten v zápase nenastoupil.

14.09.2017 od 18:00

HC Orlová - HC Wolves Český Těšín 10:6 (2:0, 5:4, 3:2)

Branky a nahrávky:5. Pavlas (Vydra, Juhasz), 11. Dýrr (Vaštík), 23. Matějíček (Dýrr), 28. Pavlas (Kytka), 35. Matějíček (Juhasz), 38. Pavlas (Taska, Zámečník), 40. Juhasz, 42. Pavlas, 50. Vydra (Vydra, Pavlas), 55. Orsák (Grepl, Štefanka) - 25. Altera (Křibík, Belanec), 32. Voznica (Hoďa), 39. Malyjurek (Patrman S.), 39. Piecha (Foltýn), 44. Altera, 54. Patrman S. . Vyloučení: 2:2 . Využití 0:0 . V oslabení 1:0 .
Orlová: Urbánek - Štefanka, Zientek, Kytka, Vydra, Tomis, Zámečník, Matějíček, Zakuťanský, Pavlas, Juhasz, Vaštík, Pavlát, Dýrr, Taska, Grepl, Hanusek, Václavík, Schwitalla, Vlček, Orsák
Český Těšín: Pavlíček, Navrátil - Foltýn, Piecha, Voznica, Hoďa, Cháňa, Altera, Stružík, Křibík, Patrman V., Nevelös, Malyjurek, Patrman S., Smuž, Belanec, Trombík

Vstup do zápasu přinesl poměrně vyrovnanou hru na obou stranách, přesto se jako první dokázal prosadit Robin Pavlas už v 5. minutě utkání a Slovan šel do vedení. V 11. minutě náskok zvýšil Dýrr a Orlová diktovala hru. Do šaten se po první třetině šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Druhá třetina byla, co se týče gólů, nejbohatší. Padlo v ní devět branek. O ten první se postaral Matějíček už v 3. minutě druhé třetiny. Krátce na to se do hry dostali i hosté, když Altera snížil na 3:1. Orli však nechtěli připustit žádné komplikace a Robin Pavlas poslal domácí opět do třígolového vedení, když ujel obráncům při vlastním oslabení. Stav v polovině zápasu byl tedy 4:1, ale ten nevydržel dlouho. V 32. minutě snížil starý známý – Jakub Voznica. V 35. odpověděl Matějíček a v 38. dovršil hattrick Pavlas. Vedení 6:2 znělo moc krásně, ale dvě slepené branky v 39. minutě, které vstřelili těšínští Malyjurek a Piecha dokazovaly, že Vlci se nehodlají vzdát a chtějí bojovat do konce. Juhasz těsně před koncem druhé třetiny jejich radost schladil gólem na 7:4.

Ve třetím dějství Pavlas přidal svou čtvrtou branku v utkání a těšínský Altera opět odpověděl snížením skóre. V polovině třetiny skóroval Vydra a to už se stadionem ozývalo „Deset!, Deset!“. V 54. minutě ještě snížil Stanislav Patrman. A na dvouciferné skóre a tedy na konečných 10:6 upravil Orsák v 55. minutě. Nádherné gólově bohaté utkání, kde se hrálo nahoru-dolů ukázalo sílu orlovského útoku, ale zároveň taky odhalilo mezery v obraně, které musí hráči společně s trenérem dopilovat. Rozhodně se bylo na co dívat.