Ve vyrovnaném derby 2 body

Jan Cibulka, 29.09.2017 Ve svátek 28. září se v Orlové odehrálo 2. kolo krajské ligy mužů a zároveň první domácí utkání sezony. V tento sváteční den na orlovský zimní stadion dorazilo mužstvo z nedalekého Bohumína. Družstvo pod vedením hrajícího trenéra Marka Ivana přijelo do Orlové s jasným cílem, zvítězit. Podle papírových předpokladů se dá dedukovat, že Orlová a Bohumín budou mezi předními kandidáty na vítězství v lize. Očekávalo se, že oba tábory půjdou do zápasu naplno a uvidíme vyrovnané utkání a to se také naplnilo.

28.09.2017 od 18:00

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 5:4 pr. (2:0, 2:2, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Petrák (Dýrr), 17. Petrák (Vaštík), 28. Juhász (Pavlas, Zientek), 30. Zientek (Matějíček), 61. Petrák (Juhász) - 25. Fejko (Kropka), 36. Král (Ivan, Javín), 45. Putniorz (Holý), 46. Šmíd (Fejko, Ovčaří) . Vyloučení: 3:4 . Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 200 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:4, 5:4 .
Orlová: Urbánek, Kolář - Sznapka, Zientek, Deutsch, Kytka, Tomis, Zámecznik - Zakuťanský, Grepl, Matějíček, Juhász, Pavlas, Lenomar, Vaštík, Petrák, Dýrr, Václavík
Bohumín: Šrámek, Wojwoda - Javín, Kropka, Ovčaří, Maczurek, Besta - Mikšan, Ivan, Král, Putniorz, Kopun, Holý, Kovalský, Fejko, Šmíd, Buba, Plhoň

V první třetině jasně dominovali domácí, když hned v 5. minutě otevřel skore Petrák po přihrávce Dýrra. To si zopakoval znovu v 17. minutě, tentokrát přihrával Vaštík a Slovan šel do dvougólového vedení. I přesto, že Bohumín měl nebezpečné útoky, to vypadalo, že si Orli pohlídají hladký průběh zápasu.

V 5. minutě druhého dějství snížil, na jednogólový rozdíl, bohumínský Fejko a Bohumín se na krátkou chvíli přiblížil šanci na nějaké ty body. Radost, ale dlouho netrvala, v 28. minutě se trefil Juhasz a o další tři minuty využil přesilovku Zientek. Orlová pohodlně vedla 4:1 a zápas působil rozhodnutým dojmem. Přesilovou hru využil také Bohumín a to konkrétně Král po přihrávce Ivana a Javína. Druhá třetina skončila stavem 4:2 pro domácí.

Bohumín se ve třetí části zápasu probral, snaha o otočení zápasu byla obrovská a to se jim také vyplatilo. Ve 45. a 46. minutě vstřelili dva slepené góly Putniorz a Šmíd a začínalo se znovu za vyrovnaného stavu. Šance se objevovaly na obou stranách po celou třetinu, ale brankáři obou celků byli ostražití a změnu stavu až do konce základní hrací doby nepovolili.

Remízový stav znamenal, že se bude v Orlové prodlužovat. Oba týmy měly už jistý bod do tabulky. O tom, kdo si na svůj účet připíše ten zbývající třetí bodík, rozhodl svým třetím gólem v zápase Ludvík Petrák už po 45 vteřinách prodloužení.

Důležité vítězství s rivalem si tedy odnáší Orlová a v dalším kole bude bojovat na ledě Krnova a to již tuto sobotu 30. září.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz: První dvě třetiny jsme hráli perfektně, ale bohužel, třetí třetina rozhodla o ztrátě bodu. Musíme to v šatně rozebrat proč jsme třetí třetinu hráli vlažně a vyvarovat se takových chyb.

Marek Ivan: Dneska jsme prospali první třetinu a pak se to těžko honí, nakonec se to sice povedlo, ale nebylo to to pravé ořechové. Je to začátek sezony a rozhodovat bude až play-off, takže to nepovažuji za velkou porážku.