Znovu s Vlky v šestnáctigólové přestřelce

Jan Cibulka, 08.10.2017 Není to tak dávno, co jsme v Orlové sledovali přípravné utkání proti Českému Těšínu. Tehdy v zápase Orlová zvítězila v poměru 10:6. O tom, že se historie může klidně opakovat, jsme se přesvědčili první říjnovou sobotu, kdy opět se stejným soupeřem na stejném kluzišti padlo totožné množství branek. Jediný rozdíl byl, že jeden gól se přesunul na domácí stranu. Orli tedy porazili Vlky vysoko 11:5.

07.10.2017 od 17:00

HC Orlová - HC Wolves Český Těšín 11:5 (4:1, 6:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Matějíček (Zakuťanský), 6. Pavlas (Lenomar, Deutsch), 14. Juhász (Lenomar), 19. Petrák (Lenomar), 23. Zakuťanský (Zientek), 24. Lenomar (Juhász, Kytka), 27. Kytka (Juhász), 29. Grepl (Matějíček), 32. Pavlas (Lenomar), 37. Tvrdík (Taska), 51. Juhász (Pavlas) - 17. Malyjurek (Smuž), 31. Voznica (Piecha, Foltyn), 31. Křibik (Malíř), 48. Křibik (Malíř), 50. Voznica (Foltyn) . Rozhodčí: Polášek Daniel . Vyloučení: 4:7 . Využití: 1:0 . Diváci: 180 .
Orlová: Urbánek, Gleich - Procházka, Zientek, Deutsch, Kytka, Tomis, Zámecznik - Zakuťanský, Grepl, Matějíček, Juhász, Pavlas, Lenomar, Vaštík, Petrák, Dýrr, Pavlát, Tvrdík, Taska
Český Těšín: Pavlíček - Hoďa, Pasterný, TLUSZCZIK, Michejda, Trombik, Patrman, Godula, Neveloš - Foltyn, PIECHA, VOZNICA, Malíř, Altera, Křibik, Malyjurek, Smuž, Stružík

Od úvodního hvizdu neuběhly ani 3 minuty a gólový účet si u brankáře hostí Pavlíčka otevřel Matějíček. V 6. minutě si zásah připsal kapitán domácích Pavlas a těšínští museli dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Ta se navýšila ve 14. minutě gólem Juhásze a Orlová při vedení 3:0 pohodlně kontrolovala hru. V 17. minutě nulu na straně hostů smazal Malyjurek. Opět na rozdíl tří branek, gólem do šatny, upravoval Petrák v 19. minutě. Po celou první třetinu Orli jasně dominovali a k vidění byl skutečně pěkný hokej. Pětigólová první třetina naznačovala, že o branky nouze nebude.

Druhé dějství bylo ještě gólovější, než to první. Do poloviny zápasu jsme zvládli dát 4 další branky. Napřed padly dva slepence kolem 23. minuty, kdy se trefil Zakuťanský a hned po něm Lenomar. Krátce na to v 27. minutě zvýšil Kytka a v 29. Grepl. Na tabuli v polovině zápasu svítilo neuvěřitelné skóre 8:1. Radost fanoušků nemohla být větší a ani dva rychlé góly Těšína to nezměnily. V 31. minutě snižoval starý známý střelec Voznica a o 42 vteřin po něm Křibík. Rozjetí Orli to tam ale sypali dál. Minutu na to si svou druhou branku připsal zkušený kapitán Pavlas. Brankář hostů Pavlíček už toho měl zřejmě plné betony. Nemohl jít ani střídat, protože na lavičce neměl náhradníka. Vzteky zahodil svou hůl, která se zachytila v ochranné síti a následoval tak desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Osmý gól druhé třetiny a zároveň desátý gól domácích padl tři minuty před sirénou a připsal si jej nejmladší hráč domácího celku, teprve devatenáctiletý Tvrdík.

Ve třetí třetině už nebyl důvod se zběsile hnát dopředu, zápas byl už rozhodnutý. Orlová kontrolovala hru a nepouštěla Vlky k větším šancím. Přesto, ale hosté dokázali snížit na polovinu, tedy na 10:5. Stalo se tak po gólech v 48. a 50. minutě. Zápis do kanadské tabulky střelců si tak připsali Křibik a opět bývalý Orlovák Voznica. Poslední gól a pomyslnou tečku za parádním utkáním udělal Juhász v 51. minutě. Zápas se pak už jen dohrával a Orli znovu ukázali, že jejich útočná síla je neskutečná.

Nádherný zápas, spousta úžasných gólů, rychlá hra, diváci se bavili a vůbec nic tomu nechybělo. Takový se hraje hokej v Orlové. Tak neváhejte a přijďte na další domácí zápas ve středu 18. října, kdy do Orlové přijede lídr tabulky ze Studénky. Pojďme společně vytvořit skvělou atmosféru a určitě se našim hokejistům tak snáz podaří navázat na tento velkolepý výkon dalším vítězstvím.