Orlová podlehla rozjeté Studénce

Jan Cibulka, 19.10.2017 Ve středu 18. října se na orlovském kluzišti bojovalo o první příčku v tabulce Krajské ligy mužů. Do Orlové přijela doposud neporažená Studénka. Těžkou zkoušku bohužel Orli nezvládli a Studénka tak navýšila vítěznou šňůru na pět zápasů bez ztráty jediného bodu. Domácím nepomohlo ani 8 přesilovek.

18.10.2017 od 18:00

HC Orlová - HC Studénka 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Juhász (Kytka), 56. Deutsch (Pavlas) - 3.Tomášek (Jedlička), 19. Orszulík, 44. Štubňa (Pokorný), 53. Janečka (Gonos) . Vyloučení: 2:8 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 198 .
Orlová: Urbánek, Kolář - Procházka, Deutsch, Kytka, Tomis, Zámecznik, Teplanský, Schwitalla - Ferleťják, Zakuťanský, Grepl, Matějíček, Juhász, Palas, Lenomar, Vaštík, Petrák, Dýrr, Tvrdík
Studénka: Baldík, Horyl - Jedlička, Gonos, Novák, Janečka, Holanik, Bolek, Lyčka - Pokorný, Tomášek, Martinčík, Čaň, Štěpjak, Štubňa, Orszulík

Úvodní branky jsme se dočkali poměrně brzy. Skóre otevřela Studénka. Tomášek překonal brankáře Urbánka už ve 3. minutě a domácí museli hned ze začátku dotahovat ztrátu. Stadion zaburácel radostí ve 14. minutě. To nám opět Juhász ukázal, že je to právě on, kdo chce po odchodu Voznicy přebrat úlohu nejlepšího střelce týmu. Bylo vyrovnáno a Orlová měla mírnou převahu. Vypadalo to, že první třetina skončí nerozhodně. Minutu a nějaké drobné před koncem však Orli inkasovali laciný gól do šatny. Na hráčích byla vidět frustrace, museli opět dotahovat náskok soupeře.

Ve druhém dějství se červené světlo nerozsvítilo ani za jednou brankou. Góly jsme neviděli. Ale rozhodně nuda nebyla, hokej to byl pěkný, jen zatím chyběl takzvaný equalizer, neboli vyrovnávací branka. Zvrat utkání byl tedy v plánu na třetí část utkání.

Jenže se tak nestalo, vyrovnání nepřišlo, naopak přišla komplikace v podobě gólu hostů. Studéňan Štubňa svým gólem v 44. minutě přiblížil svůj tým k dalšímu vítězství. Orli zvýšili své úsilí, ale dohánět dvoubrankovou ztrátu ve třetí třetině není snadný úkol. Marná snaha, 7 minut před koncem za Urbánkova záda spadl kotouč už po čtvrté v zápase. Vedení 4:1 si Studénka hodlala pohlídat. V 56. ještě snižoval Deutsch, ale zápas už byl rozhodnutý.

Orlová tak poznala hořkost porážky na domácím ledě poprvé v sezoně. V tabulce je třetí a na druhý Frýdek-Místek ztrácí bod. Na Studénku, která má stále zápas k dobru už 4 body, ale sezóna je ještě dlouhá a vše se ještě mnohokrát změní. Slovan má možnost si spravit chuť již tuto sobotu v Novém Jičíně. Zápas tam začne v netradičním čase a to už v 13:15, tak pozor na to, pokud se rozhodnete do Jičína vyrazit a podpořit naše borce.