Slovan si drží první příčku

Jan Cibulka, 30.01.2018 Orlová na prvním místě a Bohumín na druhém. Ve vzájemném souboji o přiblížení se vítězství v základní části krajské ligy mužů byla úspěšnější Orlová. Rozdíl byl pětigólový. Orlovským hráčům se podařilo tým ze sousedního města porazit v poměru 7:2.

23.01.2018

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 7:2 (3:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 11. Juhasz (Rosůlek, Deutsch), 18. Vaštík, 19. Juhasz (Deutsch, Rosůlek), 36. Petrák (Rosůlek, Juhasz), 49. Štefanka (Juhasz, Rosůlek), 56. Juhasz (Deutsch), 56. Dýrr (Vaštík) - 27. Čintala (Ivan, Král), 57. Ivan (Kropka, Tobola) . Vyloučení: 5:6 . Využití: 1:0 . Diváci: 240 .
Orlová: Gleich, Urbánek - Zientek, Hegegy, Teplanský, Tomis, Štefanka, Deutsch, Zamecznik - Juhász, Rosůlek, Vaštík, Zakuťanský, Pavlát, Petrák, Grepl, Tvrdík, Ferleťják, Matějíček, Dýrr, Hanusek
Bohumín: Šrámek, Unzeitig - Javín, Kropka, Zátopek, Ovčaří, Čintala, Besta - Tobola, Ivan, Putniorz, Špak, Fejko, Holý, Král, Kopún, Kovalski, Vlček, Buba

Dalo by se říci, že první třetina rozhodla. Slovan ji dokázal ovládnout a nastřílel v ní do sítě Bohumína tři góly. První z nich padl v jedenácté minutě a jako první se na listinu střelců zapsal Juhasz. Zbývající dva góly první části padli krátce po sobě, a to v osmnácté a devatenácté minutě. Prvně se prosadil Vaštík a hned po něm opět Juhasz.

Ve druhé třetině jsme mohli vidět celkem dva góly, po jednom na každé straně. Gólový účet prostřední třetiny tentokrát otevřeli bohumínští. Trefil se Čintala ve 27. minutě. Reakce přišla až ve 36. minutě, když Petrák vrátil stav utkání na rozdíl tří gólů.

Třetí třetina byla opět v režii domácích. Ve 49. minutě padl šestý gól zápasu a vsítil jej Štefanka. Pak přišla 56. a 57. minuta. Ta 56. byla ve znamení slepeného gólu. Juhasz a Dýrr byli ti co definitivně rozhodli o tvrdé porážce Bohumína. V následující 57. minutě se akorát Marek Ivan postaral o kosmetickou úpravu konečného stavu na 7:2 z pohledu domácích.