Vlci orlí hnízdo nevykradli

Jan Cibulka, 11.01.2018 Ve středu 10. ledna zavítali Wolves Český Těšín do hnízda orlovského hokeje za účelem nějaké ty body sebrat. Ale Orlová, naneštěstí pro těšínské, oprávněně nosí pomyslnou nálepku leader ligy, a tak nějaké rozdělování bodů nepřipustila.

10.01.2018 od 18:00

HC Orlová - HC Wolves Český Těšín 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Deutsch (Juhász), 18. Lenomar (Pavlas, Juhász), 19. Rosůlek (Matějíček), 21. Hegegy (Zamecznik, Pavlas), 57. Juhász (Zakuťanský, Zamecznik) - 18. Malyjurek (Tluszczik), 31. Malíř (Altera, Křibík) . Vyloučení: 6:8 .
Orlová: Urbánek, Gleich - Zientek, Tomis, Hegegy, Deutsch, Zámecznik, Benka-Rybár - Ferleťják, Zakuťanský, Matějíček, Juhász, Pavlas, Lenomar, Tvrdík, Rosůlek, Kotásek, Hanusek
Český Těšín: Šembera, Jelínek, Hoďa, Tluszczik, Michejda, Kozubek, Nevelös, Godula, Malyjurek, Křibík, Foltýn, Altera, Malíř, Voznica, Smuž, Stružík, Toman, Skalický, Patrman

První třetinu otevřel Deutsch v sedmé minutě utkání a Orlová šla do vedení. O deset minut později v čase 17:25 překonal orlovského gólmana těšínský Malyjurek po přihrávce Rudy Tluszczika a bylo vyrovnáno. Tento stav ale netrval vůbec dlouho, přesněji řečeno 18 vteřin. O navrácení Slovanu do vedení se postaral Lenomar. Minutu na to bylo vedení již dvoubrankové. Zásluhu si za to připsal Rosůlek. Orlová vedla po první části 3:1.

Druhé dějství přineslo dva góly. Jeden na straně Orlové a to ve 21. minutě po střele Hegegyho a druhý na straně hostů. Tam se trefil Malíř ve 31. minutě.

Ve třetí třetině se toho moc gólově nedělo. Poslední branka padla až v 57. minutě, kdy se puk pohyboval po ose Zamecznik – Zakuťanský – Juhász, kdy poslední jmenovaný rozvlnil síť.