Studénka se dotáhla na rozdíl jednoho bodu

Jan Cibulka, 22.01.2018 Studénku lze považovat za největšího soupeře orlovského Slovanu. O tom svědčí i situace v tabulce. Sobotní utkání těchto soupeřů přineslo napínavé okamžiky v boji o konečného vítěze základní části Krajské ligy mužů.

20.01.2018 od 17:00

HC Orlová - HC Studénka 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Vaštík (Deutsch), 35. Grepl (Matějíček, Tomis), 46. Štefanka (Tomis, Pavlas) - 13. Pokorný (Orszulik), 21. Orszulik (Jedlička), 29. Tomášek (Orszulik, Sochorek), 37. Martinčík (Janečka), 49. Tomášek (Orszulik), 60. Sluštík (Pokorný) . Vyloučení: 7:7 . Diváci: 180 .
Orlová: Urbánek, Hakl - Zientek, Hegegy, Kytka, Teplanský, Tomis, Štefanka, Deutsch, Zamecznik - Juhász, Rosůlek, Vaštík, Zakuťanský, Pavlát, Petrák, Grepl, Tvrdík, Pavlas, Ferleťják, Kotásek, Matějíček
Studénka: Baldik, Válek - Pelikán, Jedlička, Bolek, Holanik, Novák, Lyčka, Trubka, Janečka - Štěpják, Tomášek, Čáň, Šťubňa, Sochorek, Sluštík, Orszulik, Martinčík

Tento duel chtěli vyhrát obě strany a jako první se ozvala Orlová, konkrétně Vaštík, který se po přihrávce Deutsche dokázal prosadit už v 5. minutě utkání. Studénka nás chvíli nechala u kormidla, ale ve 13. minutě přece jen zasáhla. Orszulik poslal kotouč Pokornému a ten se před orlovským brankářem nemýlil a bylo vyrovnáno. Tento stav vydržel až do druhé třetiny.

Netrvalo to však dlouho. Hned v první minutě druhé části poslal Studénku do vedení Orszulik. Orli na to bohužel nedokázali zareagovat a v 29. minutě zásluhou Tomáška hájícího barvy soupeře prohrávali už 3:1. Až ve 35. minutě jsme se dočkali druhého orlovského gólu. Úspěšným střelcem byl Grepl, který vykřesal naději na vyrovnání. Bohužel nastal pravý opak. O navýšení náskoku soupeře se postaral Martinčík hned v 37. minutě. Tato rychlá odpověď nás opět usadila. 4:2 pro Studénku po dvou třetinách.

Ve 46. minutě ještě snižoval Štefanka po přihrávce Tomise. Naděje chvíli žila, ale Studénka znovu dokázala zareagovat. Ve 49. minutě se prosadil opět Tomášek. Stav z pohledu Orlové 3:5 nevypadal vůbec dobře. Pochopitelně se před koncem utkání hrála power-play, ale využít se ji podařilo Sluštíkovi, který zakončil na finálních 3:6.

Orlová po 23. kolech vede tabulku s 53. body, v závěsu je právě Studénka s 52. a Bohumín s 51. body. Zbývají 4 kola do konce základní části. Kdo z této trojice půjde do play-off z prvního místa? O tom může napovědět souboj s Bohumínem, který se bude hrát tuto středu od 18. hodin na zimním stadioně v Orlové.