Nadějná třetina nestačila. Orlová v Kopřivnici prohrála

Petr Sobol, 09.01.2019 Orlová v Kopřivnici nezačala dobře a Tatra se už ve třetí minutě dostala do vedení. Orli však dokázali zareagovat a do kabin šli dokonce ve vedení 3:2. Jenže hosté nadějný stav neudrželi, Kopřivnice v prostřední části skóre otočila a nakonec vyhrála 7:3.

09.01.2019 od 18:00

HC Kopřivnice - HC Orlová 7:3 (2:3, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Gola (Sluštík), 14. J. Mach (Tomášek), 22. Kofroň (Mach), 33. Červenka (Sluštík), 38. Zuzaník (M. Mach., Suchý), 50. Tomášek (J. Mach, Havránek), 54. Kofroň (Krutil) – 5. Brodek (Smrčka, Tomis), 16. Akhmetienov (Šmíd, Ballner), 20. Tvrdík (Brodek). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1.
Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž, Ficek, Krutil, Zuzaník, Bail, Marek, Fojtík – Hrubý, Havránek, Korec, J. Mach, M. Mach, Červenka, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík.
Orlová: Ovčaří (Svoboda) – Štěpánek, Šendera, Janiczek, Tomis, Szturc, Spálovský – Ballner, Akhmetianov, Šmíd – Brodek, Smrčka, Kovařík – Tvrdík, Klíma, Kropka.
Kopřivnice sice šla už po dvou minutách do vedení, rychle ale odpověděl Brodek. Na další trefu Tatry zareagoval Akhmetianov a když se krátce před první sirénou prosadil Tvrdík, tak šli Orli do kabin ve vedení.

„Musíme však uznat, že jsme měli i štěstí. Soupeř měl hodně šancí, nás však držel výborný gólman a my jsme byli produktivní z protiútoků,“ uznal trenér Darek Stránský. „Sice jsme vedli, ale obraz hry nebyl takový, jako výsledek,“ dodal.

Ve druhé třetině se ukázala velká síla domácích, kteří krátce po návratu z kabin srovnali a před druhou sirénou už o dvě branky vedli. „Chtěli jsme to udržet a udělat zápas dramatický, ale dělali jsme hloupé chyby, z čehož jsme dostali góly, “mrzelo Stránského.

Ve třetí třetině se Orli herně zvedli, jenže sami dostali další dvě branky. „Výsledek vypadá strašidelně, ale oproti minulému utkání musím vypíchnout jednu věc. Bojovnost a nasazení bylo úplně jiné než ve Žďáru,“ podotkl kouč Orlové.

Hosté doplatili na úzký kádr. Do Kopřivnice jich odjelo 15, k tomu dva gólmani. „Trápí nás marodka, navíc už tady nemáme hráče na hostování,“ říká Stránský. „A do konce sezony to jiné nebude. Musíme čekat, až se uzdraví marodi,“ dodal.