Žádné překvapení. Orlová na Šumperk nestačila

Petr Sobol, 16.01.2019 Hokejistům Orlové se v letošní sezoně už dvakrát povedlo zaskočit Šumperk. Tentokrát ale na ledě favorizovaného soupeře jasně prohráli. V akci se objevilo několik juniorů z Vítkovic, ani ti ale porážce 2:7 zabránit nedokázali. Orli se sice dvakrát dostali na dostřel, domácí tým si však zápas pohlídal.

16.01.2019 od 18:00

Draci Šumperk - HC Orlová 7:2 (2:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 5. Hroch (Antonov, Gewiese), 9. Plášek (Drtil), 25. Vorobjev (Plášek, Čuřík), 35. Vachutka (Pokorný), 46. Hroch (Romančík, Tolokonnikov), 50. Čuřík, 54. Antonov (Hroch, Haloda M.) – 21. Ballner (Šmíd, Sztruc), 44. Ballner. Rozhodčí: Maršálek - Vašíček, Král. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 758.
Šumperk: Polívka (Haloda O.) – Tolokonnikov, Gewiese, Drtil, Haloda M., Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Urban, Plášek, Králík, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský.
Orlová: Piták (Ovčaří) – Štěpánek, Šendera, Janiczek, Spálovský, Kunc, Věntus, Szturc – Ballner, Akhmetianov, Šmíd - Kovařík, Klíma, Brodek - Potočný, Mrva, Konečný - Tvrdík, Plánka.
Utkání začalo podle předpokladů – tedy tlakem Draků, kteří se už v páté minutě dostali do vedení. Krátce na to vlil domácím na hokejky ještě větší klid Plášek, který překonal Pitáka v orlovské brance. Ten našemu týmu přišel pomoct z juniorky Vítkovic, odkud dorazili i další novicové – Konečný, Kunc, Věntus, Potočný a Mrva.

„Bylo nás znovu málo, proto jsme měli celou pětku z Vítkovic,“ uvedl kouč Orlů Darek Stránský. V orlovské sestavě se tak objevilo 12 juniorů. „Dnes hráli mladí proti zkušeným,“ podotkl trenér Orlové.

V úvodu druhé třetiny hosté předvedli nádhernou akci a Ballner snížil na 1:2. Jenže Šumperk rychle přispěchal s odpovědí a po dvou třetinách vedl už 4:1. „Kluci se snažili, bojovali, ale ukázala se kvalita,“ uznal Stránský.

Ve 44. minutě Orly vrátil ještě jednou do hry Ballner, jenž využil zaváhání domácí obrany, zbytek zápasu ale patřil Drakům. Ti přidali ještě tři branky a vyhráli 7:2. „Šumperk nás přehrával. Kluci se snažili zápas zvládnout, chyběly jim ale zkušenosti,“ věděl orlovský kouč.

Pozitivem je přínos vítkovické pětky. Je však otázkou, jak často Stránský tyto hráče bude moct využívat. „Budeme to muset nějak kombinovat. V sobotu do Českých Budějovic totiž nemáme s kým jet. Možná nám nepustí všechny, ale někoho snad ano, aby nás byl aspoň nějaký počet,“ přeje si Stránský. „Pro ty mladé je to jiný styl hokeje. Ale jsou snaživí a určitě se do toho ještě více dostanou,“ uzavřel.