Vítězná generálka. Orlová si poradila s Karvinou

Petr Sobol, 06.09.2018 Generálku zvládli, Orli v poslední přípravě před začátkem ligy porazili v derby Karvinou, která přivezla tým, jenž byl domácím fanouškům dobře známý. O to byla výhra cennější. Orlová v zápase vedla už 6:1 a soupeře jasně přehrávala, ve třetí třetině ale přišla o zraněného gólmana Svobodu a soupeři se kosmeticky povedlo upravit skóre.

06.09.2018 od 18:00

HC Orlová - HK Baník Karviná 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 14. Kropka (Kovařík), 25. Bostanzhiyev (Golev), 47. Šmíd (Moravčík), 51. Hladil (rřopka), 53. Pacoň (Kovařík, Kropka), 55. Flok (sam. nájezd)- 25. Deustch (Šimeček), 52. Petrák (Lenomar, Procházka), 59. Juhasz (Petrák, Lenomar)
Orlová: Svoboda (Křehlík) – Štěpánek, Janiczek, Kropka, Hladil, Teplanský, Pacoň, Ballner, Smrčka, Akchmetianov, Golev, Bostanzhiyev, Kysučan, Flok, Kovařík, Šmíd, Moravčík, Matějíček, Klíma, Feretjak, Tvrdík.
Karviná: Volf (Šimeček) – Procházka, Deutsch, Bolek, Kalus, Cháňa, Folwarczný, Juhasz, Petrák, Lenomar, Opravil, Hejko, Chromič, Robin, Vaštík, Orság, Čadílek, Vlach, Kurowski, Grepl.
Orli v přípravě sehráli sedm zápasů a čtyři z nich vyhráli. Do druholigové sezony vstoupí v dobré pohodě a se třemi vítěznými duely v řadě. Šumperk, který přijede příští středu, bude ale výrazně silnější soupeř, než jakým byli karvinští Býci.

Ti přivezli tým, jehož hráče orlovští fanoušci dobře znají. Do Orlové se tak znovu vrátili Grepl, Juhasz, Deutsch, ale i Opravil či Volf. Ráz hry ale určovali domácí.

Skóre zápasu otevřel Kropka, ve druhém dějství se každý z týmů trefil jednou, a tak rozhodla až třetí třetina. V té se krásnou akcí blýskl Šmíd, Flok proměnil trestné střílení a Orlová předvedla několik dalších pohledných akcí. Kaňkou na vítězství je však zranění gólmana, Svobody, který se zranil v poslední třetině. Musel být převezený do nemocnice a až poté Karviná snížila na konečných 6:3..

Orli vědí, že mají stále na čem pracovat. Musí se vyvarovat zbytečných chyb v defenzivě a připravit se na vyšší tempo, Šumperk je totiž jedním z favoritů celé soutěže. Svěřenci Darka Stránského jsou však připraveni bojovat. V Orlové se během pár týdnů sešla skvělá parta, která v přípravě ukázala velký potenciál. Sezona startuje už ve středu, buďte u toho!