Orlová spalovala šance a ani tentokrát na Nový Jičín nevyzrála

Petr Sobol, 20.11.2019 Neoblíbený soupeř Orlů? Zdá se, že Nový Jičín B. Orlová na něj během pár dnů narazila podruhé a opět prohrála. Doma nezachytila první třetinu, po které prohrávala už o tři branky. Domácí se sice později prosadili, nakonec ale padli a po výsledku 2:5 zůstali bez bodu.

20.11.2019 od 18:00

HC Orlová - HC Nový Jičín B 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Klíma (Pavlas, Mareček), 43. Mareček (Zientek) - 8. Gřesík (Hermann), 13. Holáň (Ertel), 20. Chvostek (Štěpjak, Zedník), 38. Chvostek (Zedník, Štěpjak), 58. Chvostek. Rozhodčí: Janda - M. Piskoř, T. Piskoř. Vyloučení: 2:3, navíc Zamecznik (ORL) 20 min. Bez využití. Diváci: 65.
Orlová: Křehlík(od 21. Vítek) - Zientek, Zamecznik, Klus, Macurák, Štefanka - Korec, Klíma, Lenomar, Zakuťanský, Petrák, Pavlas, Přeček, Dýrr, Grepl, Mareček.
Nový Jičín B: Kohn - Holáň, Pelikán, Andrýsek, Gřešík, Hudec, Kysučan - Timura, Chvostek, Fajmon, Hermann, Zedník, Skácel, Ertel, Birka, štěpjak.
Výsledek sice může vypadat poměrně jednoznačně, opak byl ale pravdou. Orli totiž byli po celý zápas aktivnější a na bránu soupeře vyslali přes 50 střel. Jenže hostující gólman Kohn předvedl parádní výkon a pustil jen dvě branky.

Naproti tomu domácího Svobodu do zápasu nepustily zdravotní problémy a po první třetině musel z brány kvůli horečkám i Křehlík. Mezi třemi tyčemi jej nahradil Vítek, který si nevedl vůbec zle.

„Dnes nás trápila koncovka. Zatímco my jsme dostávali laciné góly, tak jsme sami neproměňovali dorážky do prázdné brány ani naše úniky,“ řekl po zápase kouč Orlů Daniel Marosz. „Kdybychom šance proměnili, tak jsme nemuseli prohrát,“ dodal.

Orli ale musí dát hlavy nahoru a připravit se na důležité sobotní derby s Karvinou. „Mělo by nás být hodně, porveme se o body,“ slibuje Marosz.