Orlová na úvod vysoko přehrála Krnov

Petr Sobol, 29.09.2019 Vítězný vstup. Orlová na začátku nového ročníku krajského přeboru přivítala Krnov, který porazila vysoko 7:3. Hosté se sice ve třetí třetině dostali ještě na dostřel dvou branek, v závěru se ale trefili Přeček a podruhé také Zakuťanský, kteří tak definitivně rozhodli o tom, že všechny body zůstanou doma.

28.09.2019 od 17:00

HC Orlová - HK Krnov 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. Pacoň (Petrák, Klíma), 20. Klus (Petrák), 26. Dang (Korec), 28. Dang (Korec), 42. Zakuťanský, 56. Přeček (Petrák Klíma), 57. Zakuťanský (Klíma) - 14. Ševčík (Michálek, Havlíček), 37. Beneš (Polok), 47. Galvas (Michálek). Rozhodčí: Trombis - Tomis, Opravil. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 82.
Orlová: Křehlík - Zamecznik, Zientek, Štefanka, Klus, Machaczek, Tomis - Dang, Grepl, Lenomar, Přeček, Klíma, Zakuťanský, Hanzl, Pavlas, Petrák, Korec, Pacoň, Kaleta.
Krnov: Plánovský (Novák) - Kysela, Vysloužil, Galvas, Tichý, Mosler, Ševčík, Hon - Hudečka, Beneš, Závodník, Polok, Havlíček, Kubík, Michálek, Kostovský.
Domácí do zápasu vstoupili aktivněji a v deváté minutě je poslal do zaslouženého vedení Pacoň., po pěti minutách ale srovnal Ševčík. „Nevěděli jsme, jak to bude vypadat. Mančaft jsme skládali do poslední chvíle, navíc jsme nehráli žádný přátelák,“ řekl po zápase kouč Orlové Daniel Marosz.

Hodně důležitý byl moment ze závěru první třetiny, kdy se prosadil Klus, jenž gólem do šatny vrátil Orlové vedení, které už domácí nepustili. „Krnov hrál dobře, ale bylo vidět, že máme mladší, rychlejší a důraznější tým. Oni sice někdy působili zkušeněji, nedovedli toho ale využít,“ podotkl Marosz. „Zejména první dvě třetiny jsme je přebruslili,“ dodal.

Velmi dobrý zápas v orlovské bráně odchytal Křehlík. Dva góly dal Zakuťanský a v prostřední části se dvakrát trefil i Dang, jehož spolupráce s Korcem a Greplem fungovala na jedničku. „První kolo jsme měli odložené. Dlouho jsme nehráli žádný zápas, ale dneska jsme to zvládli dobře. I fyzicky,“ pochválil Marosz své svěřence.