Orlová doma padla se Studénkou

Petr Sobol, 12.10.2019 Orlové sobotní zápas proti Studénce nevyšel. Hosté otevřeli skóre na konci 12. minuty a o necelou minutu později to bylo už 0:3. V závěru první třetiny sice snížil Lenomar, do prostředního dějství ale zase vstoupili lépe hosté, kteří si nakonec došli k vysokému vítězství 9:4. Za Orlovou dal hattrick Dang.

12.10.2019 od 17:00

HC Orlová - HC Studénka 4:9 (1:3, 1:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 20. Lenomar (Stružík), 37. Dang (Petrák), 44. Dang (Korec), 58. Dang (Korec) - 12. Čáň (Slovák), 13. Sochorek (Orszulik), 13. Janečka (Sluštík, Linduška), 21. Tatarčík, 29. Sochorek, 29. Sluštík (Linduška), 49. Martinčík (Slovák, Gola), 56. Čáň (Novák), 59. Sochorek (Tatračík, Jedlička) Rozhodčí: Janda - Tvrdý, Piskoř. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 128.
Orlová: Urbánek (29. Irgl) - Zamecznik, Klus, Štefanka, Milch, Machaczek - Korec, Dang, Grepl, Pavlát, Přeček, Hanzl, Klíma, Petrák, Lenomar, Kaleta, Zakuťanský, Stružník.
Studénka: Baldík - Gola, Trubka, Novák, Janečka, Lyčka, Jedlička - Čán, Sochorek, Žídek, Orszulik, Kučera, Slovák, Tatarčík, Rosypka, Sluštík, Linduška, Martinčík.
Orlové se před zápasem zranil Křehlík, a tak do brány musel zkušený Urbánek, který déle než dva roky nechytal. Nezačal sice vůbec zle, jenže v rozmezí dvanácté a třinácté minuty dostal tři slepené branky a hosté šli do trháku. „A pak už to bylo víceméně jasné,“ uvedl trenér Orlové Daniel Marosz.

Orly navíc trápil i stav obránců a domácí utkání hráli na čtyři beky. V závěru první třetiny sice snížil Lenomar, hosté ale v prostřední části zase odskočili. „Pokaždé, když jsme se jim nějak přiblížili, tak nám utekli. Byl to zvláštní zápas,“ dodal Marosz.

V 29. minutě se do brány dostal patnáctiletý Irgl, který sice pustil tři góly, ale jinak si vedl na výbornou a pochytal řadu šancí Studénky. „Byl perfektní,“ smekl mu poklonu kouč Orlové, který si uvědomuje, že otázku brankářů je třeba řešit. „Orlová měla vždy kvalitní tým a brankáře, který dokázal podržet a ukázat i něco navíc,“ řekl Marosz.

Stejně jako Irgl, tak už i v minulém zápase v Karviné se nadějně jevil mladík Vítek. Orlovský dres poprvé oblékl i Nikolas Stružník, který loni působil v Českém Těšíně. „Zvedneme se, nemám strach, že by se to nezlepšilo,“ věří před sobotním zápasem v Horním Benešově Marosz.