Orlová urvala výhru. V závěru ji vystřelil Korec

Petr Sobol, 28.10.2019 Po domácí porážce s Českým Těšínem Orli zase zabrali a vyhráli ve Frýdku-Místku. Hosté vedli už 2:0, domácí se ale vrátili do hry a dokázali zareagovat i na další branky. Definitivní rozhodnutí tak přinesla až poslední minuta, kdy se podruhé v zápase prosadil Korec a vystřelil tři body pro Orlovou.

28.10.2019 od 17:00

HC Frýdek-Místek B - HC Orlová 4:5 (0:1, 3:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Vacula (Carbol), 25. M. Valíček (Mičulka), 34. Ševčík (Vančo-Minařík), 59. Vančo-Minařík (A. Valíček, M. Valíček) - 11. Milch (Macurák), 21. Grepl, 27. Korec, 52. Petrák (Grepl), 60. Korec Rozhodčí: Hykel - M. Piškoř, T. Piskoř. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 50.
Frýdek-Místek B: Dobečka - Bulava, M. Valíček, Bijota, A. Valíček, Gottwald, Frančiak - Ševčík, Fiala, Mičulka, Vančo-Minařík, Kotala, Heralt, Fojtík, Vacula, Janík, Pastor, Najzar, Carbol.
Orlová: Svoboda - Štefanka, Klus, Milch, Macurák - Stružík, Dýrr, Jančar, Petrák, Korec, Grepl, Lenomar, Zakuťanský, Přeček.
Orlová zase nastoupila v hodně okleštěné sestavě. Kouč Daniel Marosz měl k dispozici pouze čtyři klasické beky a několik juniorů. „Chtěl bych je pochválit, zvládli to velmi dobře. Například Macurák, který odehrál druhý zápas za muže, to zvládl skvěle,“ řekl Marosz.

Orli pokaždé vedli, domácí se ale vždy dotáhli. „Mají hodně mladý tým. Tlačili nás, napadali, my jsme ale dávali góly na zkušenost,“ řekl Marosz, který pochválil i výkon gólmana Svobody: „Hodně nás podržel.“

Frýdek-Místek v předposlední minutě sice vyrovnal na 4:4, vzápětí ale, stejně jako v závěru utkání v Horním Benešově, rozhodl orlovský Korec. „Vyhrál souboj ve středním pásmu a silou to tam dotlačil. Zdá se, že máme trumf na závěry zápasů, kdy je to nerozhodně,“ pousmál se kouč Orlové. „Mančaft šlapal. Zdá se, že nám vyhovuje, když nás je méně, hráči jsou v tempu, ale kdyby takto hráli častěji, to by nešlo,“ dodal.