Důležité derby s Bohumínem ovládla Orlová

Petr Sobol, 02.11.2019 Orli navázali na výhru ve Frýdku-Místku a doma porazili i Bohumín. Skóre zápasu otevřel Petrák, Bospor sice srovnal, v závěru první třetiny ale vrátil domácím vedení Grepl. Klíčová byla druhá třetina, kterou Orli vyhráli 4:1, a odrazili se vstříc důležitému vítězství.

02.11.2019 od 17:00

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 9:5 (2:1, 4:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 11. Petrák (Stružík, Zakuťanský), 20. Grepl (Korec), 22. Milch (Pavlas, Lenomar), 25. Zakuťanský (Pavlas), 39. Zakuťanský (Petrák), 39. Stružík (Štefanka, Grepl), 49. Lenomar (Petrák), 50. Klíma (Pavlas, Zakuťanský), 58. Korec (Grepl) - 18. Dusík (Černín), 36. Heidler (Pavelek, Ivan), 52. Ivan, 53. Pelech (Kropka, Černín), 55. Ivan (Pavelek) Rozhodčí: Jeřábek - Pliska, Kapitanov. Vyloučení: 2:1, navíc Kameníček (BOH) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 169.
Orlová: Křehlík - Milch, Klus, Štefanka, Zientek, Zamecznik - Zakuťanský, Lenomar, Stružík, Klíma, Petrák, Korec, Grepl, Pavlas.
Bohumín: Velička (49. Hýbl) - Besta, Ovčaří, Dusík, Javín, Dvořák, Prokop, Maczurek - Ivan, Buba, Kameníček, Černík, Špak, Pelech, Pavelek, Kropka, Heidler.
Orli vstoupili do zápasu s jediným gólmanem. Svoboda byl totiž nemocný, a tak šel do akce Křehlík. Kouč Daniel Marosz měl navíc k dispozici jen pět beků a osm útočníků. „Ale aspoň je vidět, že když je nás málo, tak vyhráváme,“ pousmál se kouč Orlů.

Orlová byla celý zápas lepší a klíčový náskok si vytvořila ve druhé třetině. „Čekal jsem těžší zápas,“ přiznal Marosz, jehož svěřenci si utkání mírně zkomplikovali v závěrečné části. „Polevili jsme a zbytečně jsme dostali laciné góly,“ připomněl snížení Bosporu na 5:8. Více už toho ale domácí soupeři nedovolili.

Orlovští vyhráli dva zápasy v řadě a na vítězné vlně by se rádi nesli i dál. Ve středu nastoupí v Rožnově a v neděli v Novém Jičíně. „Rožnov je nevyzpytatelný. Musíme vyhrát a potvrdit to,“ burcuje Marosz.