Orlová jede z Nového Jičína s prázdnou

Petr Sobol, 10.11.2019 Nedělní zápas na ledě Nového Jičína B Orlové nevyšel. Hosté se sice dostali brzy do vedení, o které se postaral Grepl, další průběh hry ale patřil domácím. Ti si nakonec došli k vysokému vítězství 6:2.

10.11.2019 od 17:00

HC Nový Jičín B - HC Orlová 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Hilšer (Kysučan), 27. Chvostek (Zedník), 30. Štěpjak (Zedník, Andrýsek), 32. Chvostek (Zedník), 47. Chvostek (Andrýsek), 55. Andrýsek (Chvostek, Štěpjak) - 5. Grepl (Macurák, Korec), 56. Korec (Grepl). Rozhodčí: Pelc - Binar, Vítek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 85.
Nový Jičín B: Kohn - Gřesík, Koloničný, Pelikán, Holáň, Andrýsek, Hudec, Kysučan - Palacký, Humplík, Chvostek, Birka, Hilšer, Zedník, Ertel, Timura, Fajmon, Štěpjak, Skácel.
Orlová: Svoboda - Štefanka, Klus, Zamecznik, Milch, Macurák - Korec, Lenomar, Zakuťanský, Grepl, Jančar, Přeček, Rambousek.
V letošní sezoně bylo už několik zápasů, do kterých Orli vstoupili špatně a na soupeře pak už nestačili. Tentokrát ale začali lépe a v první třetině hráli vyrovnanou partii. Jenže jich opět bylo málo. „Hrát na pět obránců a sedm útočníků proti dvaceti hráčům soupeře nejde,“ řekl trenér Orlové Daniel Marosz.

Od druhé třetiny Nový Jičín začal Orlovou přebruslovat a vytvářel si více šancí. Prostřední dějství domácí vyhráli 3:0 a vykročili vstříc bodům. Hosty navíc trápila koncovka. „Za stavu 1:4 jsme jeli během pěti minut třikrát sami na bránu, ale nedokázali jsme skórovat,“ mrzelo Marosze.

Utkání náramně vyšlo domácímu Chvostkovi, který se blýskl hattrickem, „Jejich první lajna nám dělala obrovské problémy. Nový Jičín hrál velmi dobře,“ pochválil soupeře Marosz, jehož svěřence teď čeká další venkovní zápas v Krnově. „Musíme se na ně dobře připravit, je třeba bodovat,“ dodal.