Orlová prohrála derby s Karvinou

Petr Sobol, 23.11.2019 Orli do sobotního derby proti Karviné vstoupili parádně a už na začátku druhé minuty je poslal do vedení Klíma. Hosté však srovnali a ve druhé třetině se dostali do vedení. Na to na začátku třetí části zareagoval Rambousek, jenže poté se dvakrát trefil Fejko a Karviná rázem vedla o dva góly. V závěru sice vykřesal naději Štefanka, hosté už ale o vedení nepřišli a všechno body odjely do Karviné.

23.11.2019 od 17:00

HC Orlová - HK Baník Karviná 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 2. Klíma (Zamecznik, Zakuťanský), 45. Rambousek (Milch), 59. Štefanka (Přeček, Zakuťanský) - 10. Procházka (Kasperlík, Holý), 34. Holý (Deutsch, Juhász J.), 50. Fejko (Juhász L.), 56. Fejko (Malík), 60. Procházka (Juhász J., Fejko). Rozhodčí: Čaja - Opravil, Majetný. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 121.
Orlová: Svoboda - Klus, Milch, Zamecznik, Štefanka, Zientek, Macurák - Pavlas, Korec, Zakuťanský, Rambousek, Grepl, Klíma, Petrák, Stružík, Přeček, Lenomar.
Karviná: Ovčaři - Plánka, Cháňa, Procházka, Hladil, Deustch - Malík, Bolek, Fejko, Krul, Kurowski, Juhász L., Pieczonka, Vlček, Kasperlík, Juhász J., Holý.
Orlová začala nejlépe, jak mohla. Už po pár vteřinách hry se totiž prosadil Klíma a domácí měli i další šance. Jenže je zase trápila koncovka. „První třetina od nás byla dobrá, ale sráželo nás neproměňování vyložených šancí,“ řekl po zápase kouč Orlů Daniel Marosz.

V desáté minutě navíc srovnal Procházka a necelých sedm minut před druhou sirénou hosté díky Holému vedli. „Druhá třetina od nás byla horší,“ dodal Marosz.

Na začátku třetí třetiny sice srovnal Rambousek, jenže Karviná díky dvěma brankám Fejka zase odskočila. „Po gólu Štefanky jsme zkusili power play, ale zase jsme inkasovali a bylo po zápase,“ uzavřel Marosz.