Derby pro Bohumín, Orlové chyběl gól

Petr Sobol, 21.12.2019 Poslední zápas letošního kalendářního roku odehráli Orli v Bohumíně. Orlová se sice dostala zásluhou Marečka do vedení, Bospor ale brzy srovnal a v polovině třetí třetiny se dostal do dvougólového trháku. V samém závěru sice snížil na 4:5 Zamecznik, všechny body ale nakonec zůstaly v Bohumíně.

21.12.2019 od 17:30

HC BOSPOR Bohumín - HC Orlová 5:4 (1:1, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Dusík (Kropka, Prokop), 30. Ivan (Kropka, Dvořák), 33. Chaloupka (Černín), 49. Chaloupka (Ivan, Kropka), 51. Chaloupka (sn.) - 3. Mareček, 33. Rambousek (Macurák), 38. Klíma (Přeček, Jančar), 60. Zamecznik (Dang). Rozhodčí: Jeřábek - Piskoř, Krakovčík. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 70.
Bohumín: Velička - Dusík, Javín, Besta, Prokop, Dvořák, Ovčaří - Ivan, Pavelek, Chaloupka, Buba, Kropka, Putniorz, Černík, Bilík, Heidler.
Orlová: Urbánek - Zamecznik, Klus, Novák, Milch, Macurák - Klíma, Jančar, Dang, Grepl, Korec, Petrák, Rambousek, Přeček, Mareček.
„Mrzí nás, že jsme potřetí za sebou prohráli o gól. Ale bylo to asi nejlepší utkání za ten měsíc, co muže trénuji,“ řekl po derby kouč Petr Tomis.

Skóre zápasu brzy otevřel Mareček, na jeho trefu ale po pár minutách zareagoval Dusík. Ve druhé části se oba týmy prosadily dvakrát, a tak bylo jasné, že rozhodne závěrečná perioda. „V první třetině jsme jeli dvakrát sami na branku, ve druhé třetině Víťa Grepl trefil tyč. Dneska jsme byli v zápase všechny tři třetiny, ne jako ty předešlé, kdy jsme hráli až v závěru,“ dodal Tomis.

Ve třetí třetině se dvakrát prosadil Chaloupka a jeho branky rozhodly. Orli totiž v závěrečné power play pouze snížili na rozdíl jediné branky. „Už šlo vidět, že pomalu do hry dostáváme věci z tréninku. Jedinou částí hry, která nám nešla, tak byly přesilovky,“ komentoval kouč Orlové.

„Těším se, až budeme kompletní, protože opět nám chybělo deset hráčů. A bez toho, abychom trénovali a hráli v kompletní sestavě, se to bude posouvat pomalu,“ uvedl Tomis, jehož potěšil výkon juniorů. „Zvládli to opravdu dobře,“ řekl. Nyní je otázkou, kdo bude na lavičce Orlové stát v příštím roce. „Po svátcích to vyhodnotíme a domluvíme se, jestli povedu muže do konce sezony,“ uzavřel Tomis.