Orlová padla i s Krnovem, zase chyběl jeden gól

Petr Sobol, 11.01.2020 Také druhý zápas letošního roku Orli prohráli. A opět to bylo těsné. Krnov se sice ujal už ve druhé minutě vedení, po návratu z kabin ale dokázal vyrovnat Klus. Jenže ve 32. minutě poslal hosty do vedení 2:1 Michálek a jak se nakonec ukázalo, tento stav už byl konečný. Orlová tak opět zůstala bez bodu.

11.01.2020 od 17:00

HC Orlová - HK Krnov 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Klus (Grepl, Zientek) - 3. Kostovský, 32. Michálek (Ševčík, Tošenovjan) Rozhodčí: Trombík - Puczok, Majetný. Vyloučení: 3:4, navíc Tichý a Polok (oba KRN) - 10 min OT. Bez využití. Diváci: 121.
Orlová: Křehlík - Milch, Zientek, Zamecznik, Novák, Klus - Grepl, Zakuťanský, Korec, Grepl, Dýrr, Rambousek, Kaleta, Klíma, Pacoň, Dang, Přeček, Mareček.
Krnov: Kolbert - Kysela, Mosler, Snigirevs, Tichý, Dohnal - Weiss, Kostovský, Michálek, Ševčík, Kubík, Tošenovjan, Polom, Svoboda.
Orlovou v minulých zápasech trápily vysoké počty inkasovaných branek. Gólman Křehlík tentokrát inkasoval jen dvakrát, ani to ale na výhru nestačilo. A trenér Tomis po zápase neskrýval zklamání. „Hrajeme krajský přebor, kdy kluci chodí hrát po práci. Sám vím, že je to náročné, ale tohle mají všichni stejné. Pokud si to v sobě nesrovnáme, nezačneme hrát hned od prvního střídání a nebudeme chodit do všech soubojů naplno, tak budeme mít problém s každým soupeřem,“ řekl.

Orlová opět nezachytila začátek utkání a brzy prohrávala. Na začátku druhé části sice srovnal Klus, ve stejné třetině ale ještě rozhodl Michálek. „Prohráli jsme pět zápasů v řadě, z toho čtyři o jeden gól. Všechny čtyři zápasy jsme dotahovali až ve třetí třetině a v power play,“ uvedl Tomis a dodal: „Když se dostaneme do zápasu, tak soupeře přehráváme. Ale takhle to musí vypadat od prvního střídaní, ne jenom posledních deset minut, to zkrátka nestačí.“

Orli sice dokážou odehrát povedené pasáže, jejich výkon ale musí být ještě lepší. „Spousta věcí se zlepšila a už pomalu do zápasů dostáváme situace z tréninku, ale toto je o přístupu, o nasazení a o chuti vyhrát. Nemáme tým, který může soupeře přehrát jen zkušenostmi bez bojovnosti a nasazení,“ říká Tomis.

Se sérií porážek na tým padá i deka. „Samozřejmě už trochu chybí i pohoda, protože neproměňujeme spoustu vyložených šancí. Na druhou stranu věřím, že když budeme kompletní, což se bohužel zatím ještě ani do jednoho utkání nepovedlo, tak v play-off můžeme udělat dobrý výsledek ,“ burcuje Tomis.