Orlová předvedla parádní obrat a porazila Český Těšín

Petr Sobol, 01.02.2020 Ještě jedenáct minut před koncem sobotního derby Orlová prohrávala s Českým Těšínem o dvě branky. Pak ale snížil Zakuťanský, poté vyrovnal Pacoň a v 57. minutě dokonal obrat Korec. Orli tak ukončili dlouhou sérii bez výhry a udolali loňského vítěze krajského přeboru. Tři body zůstaly doma.

01.02.2020 od 17:00

HC Orlová - HC Wolves Český Těšín 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 49. Zakuťanský (Grepl), 55. Pacoň (Klíma, Jančar), 57. Korec (Dang, Dýrr) - 7. Malyjurek (Smuž, Altera), 37. Michejda (Ščurek). Rozhodčí: Hladík - Kopečný, Golaň. Vyloučení: 5:4, navíc Zientek (ORL) - 10 min OT. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 156.
Orlová: Urbánek - Klus, Síkora, Zientek, Zamecznik, Milch, Godula, Novák - Korec, Dang, Zakuťanský, Rambousek, Grepl, Klíma, Pacoň, Jančar, Přeček, Dýrr.
Český Těšín: Pavlíček - Široký, Ščurek, Patrman, Michejda - Altera, Pniok, Smuž, Matějíček, Haas, Malíř, Foltyn, Piecha, Malyjurek.
Do zápasu lépe vstoupil Český Těšín, který se dostal do vedení v sedmé minutě zásluhou Malyjurka. „Měli dobrý pohyb, rychle k nám přistupovali v našem obranném pásmu a to nám dělalo problémy,“ uvedl po zápase kouč Orlů Petr Tomis.

Ve druhé třetině sice zvýšil Michejda, domácí lavička ale nepanikařila. „Věděli jsme, co chceme hrát a i za stavu 0:2 jsme byli trpěliví a čekali na šanci. A nakonec jsme za to byli odměněni,“ dodal Tomis.

Ve třetí třetině totiž nejprve snížil Zakuťanský, potom se prosadil Pacoň a čtyři minuty před koncem dokonal obrat Korec. „Všichni jsme rádi, že jsme po dlouhé době vyhráli za tři body a máme jistotu play-off,“ řekl spokojený Tomis.

Orli však rozhodně nemohou usnout na vavřínech. „Ještě máme ve hře rezervy, ale každým tréninkem a zápasem se posouváme. Věřím, že pokud budou k dispozici všichni hráči, tak budeme ještě lepší. Do play-off máme ještě 14 dnů, které nám určitě pomůžou,“ uzavřel Tomis.