Orlová bojovala, první výhru ale bere Studénka

Petr Sobol, 22.02.2020 Orli ve Studénce nezačali dobře a inkasovali už v první minutě. Tato branka ale hosty nerozhodila a Orlová odehrála velmi dobrý zápas. Hosté byli aktivní a bránu soupeře zasypali hodně střelami. Ujal se ale až pokus Pobuty, který v 53. minutě snížil na 1:2. Orlová to pak zkusila i bez brankáře, ale v závěrečné power play inkasovala. Odveta se hraje ve středu v Orlové.

22.02.2020 od 17:00

HC Studénka - HC Orlová 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Sochorek, 48. Pokorný (Sochorek), 59. Slovák (Sochorek) - 53. Pobuta (Korec). Rozhodčí: Janda - Štěpán, Tvrdý. Vyloučení: 1:2, navíc Urbánek a Petrák (oba ORL) - 10 min. Bez vužití. Diváci: 453.
Studénka: Baldík - Gola, Tomášek R., Trubka, Novák, Lyčka, Janečka, Jedlička - Tomášek M., Tatarčík, Slovák, Sluštík, Martinčík, Čáň, Rosypka, Žídek, Linduška, Sochorek, Kučera, Orszulik, Pokorný, Žídek.
Orlová: Urbánek - Pobuta, Zientek, Zamecznik, Milch, Klus, Štefanka - Grepl, Klíma, Jančar, Přeček, Zakuťanský, Petrák, Korec, Pacoň, Dang.
Uplynulo jen 23 vteřin a domácí zásluhou Sochorka vedli. „Branka v prvním střídání mě samozřejmě mrzí,“ řek trenér Orlů Petr Tomis. „Naštěstí nás to nerozhodilo a hráli jsme trpělivě,“ dodal.

Utkání nabídlo spoustu šancí na obou stranách. „Hráli jsme dobře. O naší aktivitě svědčí i 49 střel,“ uvedl Tomis. A velmi dobrý výkon podal i orlovský gólman Urbánek. „Bylo to jedno z jeho nejlepších utkání za dobu, co ho znám,“ smekl mu poklonu kouč Orlů.

Druhý gól padl až v 48. minutě, kdy zvyšoval Pokorný. „Utkání mohlo klidně skončit úplně jinak, protože před druhým gólem soupeř hrál v šesti. Místo toho, abychom měli první přesilovou hru v zápase, tak z toho dostaneme gól na 2:0,“ mrzelo Tomise. Orli však nesložili zbraně a zásluhou Pobuty snížili.

Utkání mělo dramatickou zápletku se šťastným koncem pro Studénku, která při orlovské hře bez brankáře přidala definitivní pojistku. „Třetí gól, který jsme dostali při naší power play, padl tak, že se soupeři záhadně odrazil puk od rozhodčího přímo před prázdnou bránu. Bohužel i tohle patří k hokeji,“ dodal Tomis.

Druhý zápas se hraje ve středu v Orlové a domácí do něj půjdou plní odhodlání. „První duel nám ukázal, že můžeme vyhrát. Na středu budeme připraveni a vrátíme sérii do Studénky,“ burcuje Tomis.