Ivan vsítil Bobrům hattrick, Orlová si veze tři body

Petr Sobol, 11.09.2010 Dva zápasy, dvanáct vstřelených branek. Taková je zatím bilance hokejistů Orlové, kteří si dnes otevřeli střelnici také ve Valašském Meziříčí. Domácí Bobři, kteří měli v hlavách úvodní debakl z Přerova, sice dokázali zareagovat na první branku Marka Ivana a do kabin šli s vedením, to ale bylo zároveň naposled v zápase. Ivan si nakonec připsal hattrick a nasměroval Olejáře k zasloužené výhře 6:4.

11.09.2010 od 17:00

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Orlová 4:6 (2:1, 0:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 5.Bokroš (Matějný), 19.Matuštík (Martiník, Krumpoch), 45.Balga (Matějný, Růčka), 57.Varga D. (Bacul) - 3.Ivan (Škatula), 22.Škatula (Ivan, Flašar), 31.Valchář (Flašar, Ivan), 40.Ivan (Studený), 49. Grygar (Javín), 55.Ivan. Rozhodčí: Kusý - Barteček - Fiala. Vyloučení: 7:7. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 3:6, 4:6.
Val. Meziříčí: Krumpoch (Vlachýnský) - Bacul, Balga, Blažek, Bokroš, Dvořák, Fojtík J. Fojtík T., Kostelňák, Martiník, Matějný, Matuštík, Musil, Palík, Růčka, Varga D. Varga M., Varga Mir., Vašut.
Orlová: Šafránek (Gleich) - Flašar, Javín, Štefanka, Sznapka, Tomis, Samiec, Hegegy, Blatoň, Škatula, Studený, Valchář, Holuša, Grygar, Kraft, Ivan, Galgonek.

Lepší start do sezony si hokejisté Orlové snad ani nemohli přát. Po dvou zápasech mají na kontě šest bodů a získali tolik potřebné sebevědomí. Naopak Bobři z Valašského Meziříčí musí začít tápat po příčinách svých neúspěchů. Finalista loňského ročníku ze dvou zápasů nemá ani bod, na kontě obdržených branek mu svítí číslo osmnáct.

První polovina zápase se na valašskomeziříčském stadionu vyvíjela jako na houpačce. Olejáři se brzy dostali do vedení, které však ještě do přestávky ztratili. Z kabin ale na Bobry znovu vlétli a postupně začali ovládat celé kluziště. Přesnou hrou, která byla podpořena výbornými výkony všech hráčů, si vybudovali převahu a přetavili ji ve tři body. Cestu k nim načal Marek Ivan, hvězda zápasu, který propálil Krumpocha už ve třetí minutě. Olejáři v té době hráli ve čtyřech, lepší start si tedy nemohli ani přát. A to ještě měly přijít další Ivanovy chvíle.

Bobři si první velkou šanci připsali na začátku osmé minuty, Šafránek však Matuštíka vychytal. Tlak domácích ale narůstal, z čehož vyplynul Štefankův trest. Ve chvíli, kdy se vracel na led, využil nepřehledné situace před Šafránkovou brankou Lukáš Bokroš, který srovnal. Orlová se z branky rychle oklepala, Škatula však velkou šanci neproměnil, nepovedla se ani přesilovka pěti proti třem. Paradoxně se ale radovali domácí. Martin Matušík naskočil z trestné lavice a s pukem se vydal rovnou před Šafránka, kterému nedal šanci a zasadil hostům gól do šatny.

Ještě před první sirénou se však nechal vyloučit Palík, sekundu před koncem navíc na trestnou lavici putoval Vašut a na Olejáře čekala další dlouhá dvojnásobná početní převaha. Uplynula minuta a tři vteřiny z druhé části a na světelné tabuli svítilo skóre 2:2. Postaral se o něj Petr Škatula, který tak potvrdil skvělý rozjezd do nové sezony. Hra se poté uklidnila a na další branku se čekalo deset minut. Ke smůle domácích fanoušků lovil puk se své sítě opět Krumpoch. Svou druhou asistenci si připsal Ivan, který společně s Flašarem našel Radima Valchaře a ten vrátil vedení orlovskému celku. Ten následně dostal další výhodu přesilové hry, ale nevyužil ji. Když už se hráči pomalu chystali do kabin, přišel jeden z klíčových momentů utkání. Půl minuty před odchodem do šaten se podruhé trefil Marek Ivan a hosté tak poprvé vedli o dvě branky.

čtyři branky byly už moc i na Krumpocha, který se, stejně jako v minulém duelu, nechal vystřídat a do své svatyně pustil na poslední dějství Vlachýnského. Poprvé se ve třetím dějství zaostřilo až po čtyřech minutách, kdy na trestnou lavici odjel Studený. Trest si však odpykával jen šest vteřin, než jej zpátky do hry poslal Róbert Balga, který vrátil Bobry do hry. Následující chvíle patřili Vlachýnskému, jenž držel naděje domácích. Nestačil už ale na samostatný únik Petra Grygara, který svou akci krásně zakončil a vrátil Orlové dvougólové vedení. Olejáři poté hru naprosto ovládli, šest minut před koncem pak přišel bonbónek na dortu. Svůj hattrick dovršil Marek Ivan a bylo téměř rozhodnuto. Poslední jiskřičky naděje Bobrům ještě vykřesal David Varga, který pěknou střelou využil vyloučení Javína.

Následující oddechový čas, hra bez brankáře ani další trest orlovského kapitána už však domácí lavičce nepomohl. Svěřenci Aleše Flašara zápas dovedli ke zdárnému konci a z Valašského Meziříčí si odváží zasloužené tři body. Na jejich potvrzení si počkejme do středy, kdy Olejáři střetnou své síly s týmem Hodonína.