Drtiči odjíždí s prázdnou. Orlová nadále stoprocentní!

Tomáš Salamon, 15.09.2010 Máme za sebou třetí kolo. Orli byli lepší od první třetiny. Pak však převzali iniciativu Drtiči. Orlovská mašina se znovu naplno rozjela až ve třetí třetině. Drtiči nakonec odjíždějí s osmigólovým přídělem.

Plus Oil Aréna, 15.09.2010 od 18:00

HC Orlová - SHK Hodonín 8:5 (1:1, 1:2, 6:2)

Branky a nahrávky: 8. Hegegy (Škatula, Studený), 36. Ivan (Mičulka, Flašar), 42. Valchař (Javín, Samiec), 51. Štefanka (Ivan), 52. Valchař (Holuša), 54. Javín (Valchař, Grygar), 55. Valchař (Grygar, Javín), 60. Ivan (Studený) - 12. Jurásek (Pokorný, Komárek), 28. Vaškovič (Komárek, Korotvička), 33. Jurásek (Kuba, Komárek), 46. Tomášek (Rapant J.), 53. Vaškovič (Rehuš). Rozhodčí: Šír - Řezač, Tuizal. Vyloučení: 10:10, navíc Gleich (ORL) 10 minut. Využití: 4:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 500. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:5, 8:5.
Orlová: Šafránek (33. Gleich) - Flašar, Javín, Štefanka, Tomis, Samiec, Hegegy, Blatoň, Škatula, Studený, Valchař, Holuša, Grygar, Kraft, Ivan, Galgonek, Mičulka.
Hodonín: Tuček (55. Šurý) - Pokorný, Miklík, Rapant J., Salajka, Komárek, Beňa - Peš, Jurásek, Kuba - Hoza, Tomášek, Špok - Vaškovič, Korotvička, Rehuš - Zelinka, Průdek, Penák.

Domácí převzali iniciativu hned od prvního buly. Už v úvodní minutě si vybojovali přesilovku, ale i přes velkou šanci Ivana ji nedokázali využít. Převaha pokračovala a střeleckých pokusů přibývalo. Branka přišla až v na začátku osmé minuty. To přesně mezi Tučkovy betony od modré pálil Alexandr Hegegy. Hned na to mohl navýšit Mičulka, ale Tuček jej vychytal. Přišla i hrozba Drtičů, která narostla s dvojnásobným oslabením Olejářů. To dokázali Hodonínští využít k vyrovnání z hole Zdeňka Juráska. První třetině i nadále vládli domácí, ale bohužel už bez branek.

Ve stejném trendu pokračoval i úvod druhé části. Po dvou minutách šla obě mužstva do čtyř a tady začal přebírat iniciativu Hodonín. Najednou to byli hráči v oranžovém, kdo více zaměstnával soupeřovu obranu. Výsledkem jejich probrání byla branka z hole Ľubomíra Vaškovče. Ten se nejlépe zorientoval po Komárkově nahození a Šafránkovi by nebylo nic platné i kdyby se rozkrájel. Chvíli na to mohl navýšit Pokorný, ale Šafránek zázračně puk vytěsnil koncem betonu. Přesto bylo vše marné. Přišly dva fauly a proti třem se opět prosadil Zdeněk Jurásek a vyhnal Šafránka z branky. Následně však tentýž hráč fauloval a Olejáři se mohli vrhnout do útoku. Výsledkem byla nádherná souhra, kdy si puk rychlými přihrávkami vyměnila celá pětice. Na konci této parády stál kanonýr Marek Ivan a dal kontaktní gól. V závěru druhého dějství si Orlová zahrála ještě jednu přesilovku, ale neuspěla.

Celé utkání nabízelo hokej v rychlém tempu a vysoké kvalitě. Diváci si přišli na své. Hlavně třetí třetina se proměnila v gólové hody. V čase 41:26 předvedli domácí bleskové zakončení přesilovky. Holuša vyhrál buly. Javín vypálil dělovku a Radim Valchař napálil vyražený kotouč do horního růžku. Na to vše stačilo Orlům sedm vteřin. I nadále domácí vyvíjeli tlak a hosté se osvobodili za cenu tří zakázaných uvolnění během jedné minuty. Pak ovšem udeřili z protiútoku a s úplně volným Petrem Tomáškem Gleich nemohl nic dělat. V polovině třetí části hráli Orli krátkou přesilovku. Přesně na vteřinu s jejím koncem vyslal jedovatou střelu Filip Štefanka a ta našla místo přesně tam kde měla. Uběhla minuta a Tuček lovil puk ze sítě znovu. Šťastným střelcem byl opět . Radost z vedení však trvala jen pouhých 11 vteřin. Na druhé straně totiž na Gleicha vyzrál Lubomír Vaškovič. Nebyl by to však hokej, aby nepřichystal další překvapení. Opět neuplynula ani minuta a ruce nad hlavu zvedal kapitán Oilers, Miroslav Javín. Hned na to Orli nevyužili nadějné přečíslení dva na jednoho. Ale do minuty a půl si znovu spravili chuť. Svůj hattrick završil Radim Valchař. V závěru trošku pozlobil sudí Šír a Hodonín hrál 4 na 3. To ovšem nevadilo Marku Ivanovi. Ten se vrátil z trestné lavice a z Šurého, který jel za branku zastavit vyhozený puk, si udělal kašpárka. Kotouč mu drze sebral a sám si zajel před branku pro gól.

Orli tedy zvládli i třetí duel a spolu s Prostějovem se drží v čele tabulky. Uvidíme, jak se jim povede v sobotu v Přerově.

Ohlasy po utkání

Aleš Flašar, trenér HC Plus Oil Orlová:
Byl to infarktový zápas. Hodně emocí a bojovnosti. Jsem rád, že se šťastným koncem. V závěru jsme měli více fyzických sil. I přestože jsme hráli o třech nebo o čtyřech. Měli jsme více sil a to rozhodlo. Pro nás byl velmi důležitý gól na 2:3 a hned z kraje třetí třetiny rychlé vyrovnání. Jakmile jsme se dostali do vedení 5:4, udělali jsme fatální chybu, ale dokázali jsme opět kontrovat. Takže zlomové momenty byly góly na 2:3 a 3:3.

Karel Buřič, trenér SHK Hodonín:
Prohra byla způsobena víceméně naší nedisciplinovanou hrou. Zbytečná vyloučení. Do poslední třetiny jsme šli s vedením, ale soupeř dobře bruslil. Dobře si to dávali. My jsme byli zase vyloučení, soupeř dal branku a my jsme na ten výkon nestihli navázat. Orlová hrála velice dobře.