Z derby vezeme čtvrtou výhru v řadě

Petr Sobol, 23.10.2010 Úspěšnou sérii potvrdili Olejáři také v derby na ledě Frýdku - Místku. O utkání rozhodla už první třetina, kdy se Orlová ujala rychle vedení a do kabin odcházela s vedením 3:1. Jediným, kdo si přišel na Dušana Šafránka, který se dostal do branky ve třetí minutě, byl Petr Rozum, který u našeho sobotního soupeře hostuje právě z Orlové. Flašarovi svěřenci už si ale vedení pohlídali a došli si pro zaslouženou výhru 4:1, která znamená už čtvrtý plný bodový zisk v řadě. U poslední trefy si připsal asistenci také David Moravec - olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa, který odehrál za Olejáře svůj první zápas. Podrobnosti o této posile přineseme během neděle.

23.10.2010 od 17:00

HC Frýdek Místek - HC Orlová 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Rozum (Kolařík) - 7. Ivan (Flašar, Mikšan), 15. Mikšan (Ivan), 17. Kraft (Mikšan), 43. Samiec (Moravec, Grygar). Rozhodčí: Kusý - Řezáč, Tuizal. Vyloučení: 5:5, navíc Gajda (FM) 10 min za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 408. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Frýdek-Místek: Vašíček - Polonyi, Krutil, Hartmann, Gajda, Kudláček, Matzke, Langer, Rozum, Kolařík, O.Sluštík, Kopáč, Matysz, J.Sluštík, Alina, Kotásek, Štochl, Bartoš
Orlová: Gleich (od 3. min Šafránek) - Samiec, Grygar, Golab, Mikšan, Novák, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Moravec, Galgonek, Kraft, Vnenk, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín, Sznapka

Po Uničovu a Technice Brno bylo derby na ledě Frýdku – Místku třetím zápasem proti soupeřům ze dna tabulky v řadě. A stejně, jako v duelech předchozích, ani v sobotním klání Olejáři, bez marodů Tomise, Hegegyho, Valchaře a Holuši, nezaváhali a počtvrté v řadě tak bodovali naplno. Před dalším derby s Havířovem to je pro orlovské hokejisty určitě velmi dobrá zpráva. Flašarovi svěřenci se dostali rychle do vedení, které si udržovali po celý zápas a došli si pro zasloužené tři body.

Za Radimem Vašíčkem se už brzy třásla branková konstrukce. Na konci druhé minuty nastřelil Marek Ivan tyč, což bylo jen vyústěním ostrého orlovského startu. Ten nezastavilo ani následné vyloučení Davida Moravce, který je v Orlové na hostování a toto byl jeho první zápas. A právě, když si odpykával svůj trest, zaúřadoval Marek Ivan znovu. Tentokrát už se ale za Vašíčkem rozsvítili červené světlo a Olejářům se povedl jasný cíl – brzy vstřelit branku a uklidnit se.

Několik důležitých zákroků si ale v úvodu připsal i Dušan Šafránek. Domácím divákům zase při pokusu Bartoše zkazila radost rozvlněná ochranná síť. A tak se opět radovala Orlová. Na trestnou lavici usedl domácí Gajda. Když už se pomalu chystal na led, prosadil se David Mikšan a Olejáři brzy vedli 2:0. Z tohoto vedení se ale neradovali dlouho. Za čtyřiatřicet vteřin se rozvlnila síť i za Šafránkem, kterého překonal Petr Rozum, jenž u našich sobotních soupeřů hostuje právě z Orlové. Za necelé dvě minuty to však bylo opět o dvě branky. Chybu domácí obrany potrestal Daniel Kraft, který využil Mikšanova pasu a z rychlého protiútoku uzavřel skóre první třetiny.

Ve druhém dějství branka nepadla. Několika krásnými zákroky podržel Olejáře spolehlivý Šafránek. Nepřišel si na něj ani šikovný Jan Vašíček. Když už orlovského gólmana překonal, zazvonila spojnice tyče a břevna. Na druhé straně je třeba vyzdvihnout výkon domácího gólmana. Nebýt jeho, konečný výsledek mohl být daleko vyšší. Čaroval i během přesilové hry v úvodu třetího dějství, ani tak ale pohromě nezabránil. Olejáři početní výhodu podruhé v zápase využili a na konečných 4:1 upravil šikovný David Samiec.

Hráči Frýdku – Místku se snažili ještě skóre zvrátit, ale bylo jasně vidět, kdo je na ledě pánem. Když už se domácím povedla nějaká akce, ztroskotali na Šafránkovi. Ten tak svůj výběr dovedl k zaslouženým třem bodům, už ke dvanáctým v řadě, na které se Olejáři budou ze všech sil snažit navázat ve čtvrtečním derby s Havířovem.