Z Brna jedeme s prázdnou

Tomáš Salamon, 15.12.2010 Do jihomoravské metropole jeli Orli jako favorité. Své role se ujali už v sedmé minutě, ale soupeř do přestávky srovnal krok. Druhou třetinu začali brankou domácí, ale orlovští dvěma rychlými góly stav otočili. Technika ovšem znovu vyrovnala a ve třetí třetině přidala branku, která nakonec byla pro konečné skóre rozhodující.

15.12.2010 od 18:00

VSK Technika Brno - HC Orlová 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Kaňkovský (Strejček, Odehnal), 22. Kaňkovský (Strýček), 31. Rajnoha K. (Brzobohatý), 46. Rajnoha (Kaňskovský) - 7. Samiec (Luka, Ivan), 23. Galgonek (Blatoň, Holuša), 24. Valchař (Moravec).
Technika Brno: Jirkův - Habrovec, Košecký, Babic, Zapletal, Strýček, Žalud - Mráz, Bělohlávek, Jelínek, Brzobohatý, Benýšek, Odehnal, Rajnoha, Kaňkovský, Nekvasil.
Orlová: Gleich (od 2. Šafránek) - Samiec, Grygar, Golab, Mikšan, Malík, Blatoň, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Moravec, Galvas, Valchař, Štefanka, Ivan, Javín, Luka, Vnenk.
p>Olejáři chtěli dát zapomenout na nepříliš povedený páteční zápas s Břeclaví, kdy se jim dlouho nevedlo. V jeho poslední třetině však zabrali, vstřelili čtyři góly v řadě a zdálo se, že v Brně bude na co navazovat. A v úvodu to tak také vypadalo. Bohužel, výběr Aleše Flašara nakonec s výborně hrající Technikou skončil i jednu branku zpět a z jihomoravské metropole odjíždí s prázdnou. Dobrou zprávou je alespoň návrat Škatuly do sestavy. V té naopak chyběli stále zraněný Tomis či Sznapka, Kraft, Studený, Flašar a Hegegy.

Technika Brno v úvodu sezony nepodávala moc dobré výkony. V posledních zápasech však jde její forma nahoru, což nyní poznala také Orlová. Brněnskému celku pomáhá, že se vrátil na domácí stadion, kde dokázal porazit i Havířov. A nyní se s prázdnou vrací také Orlová.

Začátek však takovému scénáři nenasvědčoval. V samém úvodu se zjevil v obrovské šanci Moravec, kterému ke gólu chybělo skutečně málo. Orly to však mrzet nemuselo. V sedmé minutě putoval na trestnou lavici Žalud, čehož využil David Samiec, který se zjevil sám před brankou a navázal na minulý duel, kdy vsítil dvě branky. Zdálo se, že Orlové dodá tato branka potřebné sebevědomí a led ovládnou. Chvíli to tak také vypadalo, ale v polovině úvodního dějství se začala ozývat také Technika.

Jak pro brněnský web uvedl trenér Flašar, orlovská defenziva se opět dopouštěla řady fatálních chyb. A po jedné z nich mohl trestat Rajnoha, který jen těsně minul branku Šafránka, jenž i nyní dostal přednost. Olejáři se však nepoučili a v třinácté minutě bylo srovnáno. Na Šafránka se řítili dva domácí, veterán Petr Kaňkovský volil střelu a bylo to 1:1.

Šanci Jelínka z konce prvního dějství ještě Orli přečkali, při Urbánkově trestu v úvodu druhé třetiny už ale pykali. A znovu u toho byl Petr Kaňkovský, který svou hůl nastavil přesně do střely Strýčka a tečí poslal Techniku do vedení. Tyto minuty však byly hodně divoké a za chvíli bylo vše jinak. Hosté se dostali do přečíslení, které krásně zakončil Michal Galgonek. Za minutu tak bylo srovnáno. A o jednašedesát vteřin později už se z vedení zase radovali Olejáři. Přesnou střelou se prezentoval Radim Valchař. Ten byl však posledním, kdo dokázal vyzrát na gólmana Jirkůva, který opět svůj tým hodně podržel a byl hlavním klíčem k úspěchu.

Orli se snažili přidat rozhodující čtvrtou branku. V polovině zápasu k tomu měl blízko Grygar, na Jirkůva si ale nepřišel. A tak přišel trest. Místo pojistky Orlové se blýskl důrazný Kamil Rajnoha, který svou dravostí srovnal na 3:3. Šancí na vrácení vedení mohla být následná početní výhoda, tu však Orli sehráli katastrofálně. Dvakrát si nechali domácí ujet do protiútoku, až pak proti Habrovcovi zasáhli nedovoleně a Šafránek čelil trestnému střílení. K tomu se postavil Odehnal, ale betony orlovského gólmana zůstaly pevné.

Úvod třetí třetiny jasně naznačil, že se čeká na rozhodující branku. Bohužel pro náš tým, vsítili ji domácí. A opět u toho byl Kamil Rajnoha, který dostal přesný pas a tvrdou střelou nedal Šafránkovi šanci. Olejáři měli patnáct minut na srovnání, v poslední pětimunutovce to před Jirkůvem pořádně vřelo. Luka, Štefanka ani další se však v obrovských šancích neprosadili, nepomohla ani závěrečná power play a Technika tak potvrdila, že se jí v posledních duelech daří.

Naopak Olejáři se vracejí s prázdnou. Nemusí však věšet hlavy. Už v sobotu je čeká na domácím ledě Uničov a všichni udělají vše pro to, aby středeční prohru zažehnali a co nejrychleji na ni zapomněli. To v Brně slaví, podle slov trenéra Romana Kaňkovského zdolali nejsilnějšího soupeře, který na jejich led zavítal. A to se počítá.