V posledním kole prohra na ledě Prostějova

Aleš Strouha, Pavel Staněk, 12.02.2011 V posledním zápase základní části druhé ligy prohráli hokejisté Orlové na ladě Prostějova 1:3. O osudu zápasu rozhodla především 23. minuta, během které domácí zaznamenali hned dvě branky. Za Orly sice dokázal snížit ve druhé části hry Mikšan, avšak v dramatickém závěru uzavřel skóre zápasu prostějovskýý Šimo.

12.02.2011 od 18:00

HK Jestřábi Prostějov - HC Orlová 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Stejskal (Šebek D.), 23. Žajgla (Čuřík), 59. Šimo (Sedlář) - 27. Mikšan (Valchař, Tomis). Rozhodčí: Škach - Matěj, Smilek. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0 navíc David ŠEBEK (PRO) 2x10min OT + do konce utkání, Blatoň (ORL) 10 min. OT za vražení na hrazení. Diváci: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Prostějov: Sedlář - Peštuka, Kolibár, Doseděl, Staněk, Janáček, Paška - Šimo, Zbořil, Stejskal - Žajgla, Coufal, Šebek D., - Meidl, Šebek P., Smejkal - Čuřík, Stráněl, Kryl - Bartošek
Orlová: Gleih - Tomis, Samiec, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula - Holuša, Galgonek, Moravec - Kraft, Galvas, Vlachař - Štefanka, Javín, Luka - Vnenk, Sznapka, Hegegy

V posledním kole nadstavbové části byl na prostějovském ledě k vidění souboj dravců. LHK Jestřábi Prostějov versus HC Plus Oil Orlová. Zápas začal velmi opatrně, o tom svědčilo i nerozhodné skóre po úvodní části hry.

Prostějovský Patrik Šebek se jako první dostal před Gleicha, ale jeho pokus zastavili obránci až za cenu faulu. Za tým Orlové se ukázal Galvas nebezpečnou střelou od modré, ale i Sedlář byl pozorný. O minutu později hostující Škatula uháněl sám na domácího brankáře, ale i ten tentokrát dokázal střelu vytěsnit mimo svou svatyni. I Jestřábi se dostali do samostatného úniku, konkrétně Radek Meidl, ale ani ten skóre zápasu nezměnil.

Druhá třetina již vůbec nebyla tak opatrná a poklidná jako první. V čase 22:16 otevřel skóre Martin Stejskal po přesné přihrávce od Davida Šebka zpoza branky. O 43 vteřin později na chlup stejně zopakovali tuto akci Petr Žajgla s Jakubem Čuříkem. A tak se Prostějov dostal do dvoubrankového vedení.

Za hosty se pokoušel v oslabení prosadit Vladimír Luka, který zachytil rodící se akci Prostějova a vyrazil zcela sám vstříc Sedlářovi. Prostějovský gólman však tento souboj vyhrál. V čase 26:28 se již prosadila i Orlová. Při signalizovaném vyloučení domácích se David Mikšan ocitl osamocen před brankářem Prostějova. Několikrát zamíchal rameny, tím donutil Sedláře položit se na led a sám přesnou střelou do horního rohu snížil.

Vyrovnat skóre mohla superstar týmu Orlové - David Moravec. Ze souboje tváří v tvář však vyšel jako vítěz Dalibor Sedlář. Po 40 minutách bylo skóre 2:1.

Do poslední třetiny vstoupily oba týmy jako do začátku utkání, a to velice opatrně a nesměle. Jestřábi bránili jednobrankový náskok a jen zřídka se pouštěli do útoku. Naopak Orlová bušila do domácí obrany, jak jen se dalo. Útočné snažení hosté zvýšili ještě tak, že do hry pustili i šestého hráče. To jim však přineslo opačný efekt - zvýšení náskoku domácích o dva góly, a to díky samostatnému úniku Michala Šima po asistenci Dalibora Sedláře.

Ohlasy po utkání

Aleš Flašar (trenér HC Plus Oil Orlová): Nepřijeli jsme do Prostějova utkání odevzdat, ale chtěli jsme dát šanci zahrát si celému týmu. Zápas jsme si prohráli sami neproměňováním tutových šancí, které jsme měli. A bohužel, bez gólu se zápas vyhrát nedá. Na druhou stranu, ty góly jsme v minulém kole nasázeli Havířovu, takže když nás dnes opustilo střelecké štěstí, tak se zase tak moc neděje. Play-off teprve začne a věřím, že tam bude štěstí stát při nás.

Petr Zachar (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Utkání bylo oboustranně vyrovnané a my byli šťastnější v zakončení. Ovšem šance byly na obou stranách a divákům se zápas musel líbit. Já mohu být jen spokojen, protože konečně se po dlouhé době přiklonilo štěstí na naší stranu. Nějaké chyby se v zápase z naší strany sice našly, ale celé utkání bez chyb neodehrajete nikdy. Jak jsem řekl, jsem spokojen, a to jak s body, tak s výkonem.