Orli letí z Krnova s prázdnou (Aktualizováno)

Petr Sobol, 15.10.2011 Orlovští hokejisté poprvé v sezoně poznali hořkost porážky. Duel o čelo tabulky na ledě Krnova byl dlouho vyrovnaný, domácí ale byli nakonec o dvě branky napřed, vyhráli 7:5 a o skóre se dostali právě před Orly na první místo v tabulce.

15.10.2011 od 17:00

HK Krnov - HC Orlová 7:5 (3:3, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Pavlica (Kostovský), 14. Michálek (Pavlica), 17. Kostovský (Michálek), 25. Michálek (Pavlica), 30. Kosotvský (Pavlica, Michálek), 38. Pavlica (Michálek), 60. Michálek (Rýpar) – 13. Hanzl (Krause), 13. Fábry (Szajter, Burgel), 14. Foltyn z trest. střílení, 21. Ivanka (Pavlát), 38. Novák M..
Krnov: Šlupina (Mužík) – Rýpar, Marienka, Matušinský, Tvardek, Dohnal, Kubík – Kostovský, Michálek, Pavlica, Filip, Tošenovjan, Weiss, Holeš, Hudečka, Miškov
Orlová: Volf (Noga) – Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Bojda, Niedoba, Csóbok, Novák J., Matušínský, Kytka, Ivanka, Ondrek, Grepl, Burgel, Branný, Novák M., Krause, Hanzl, Pavlát, Foltyn.
Vědělo se, že souboj na krnovském ledě bude velký boj. A to se také potvrdilo. Orlová sice odjela k zápasu oslabena nejen o kapitána Opravila, byla ale plná odhodlání zápas zvládnout. A v úvodu se zdálo, že by se to mohlo povést. To už ve třetí minutě otevřel skóre Hanzl.

O šance na obou stranách nebyla nouze. Další branku, tentokrát z hole domácích, připravil Pavlica. Orli ale dlouho s odpovědí nečekali a po krásné akci vrátil Orlové vedení Fábry. Krnov se však nenechal zahanbit, z rohu si vybruslil Michálek a střelou pod břevno srovnal. Neuběhla však moc dlouhá chvíle a skóre se měnilo znovu. Nařízené trestné střílení bravurně proměnil Foltyn. Jenže ani jeho branka dlouhé vedení neznamenala. Ještě do přestávky uzavřel divokou přestřelku Kostovský.

Orlová však i do druhého dějství vstoupila aktivněji, překvapivou střelou vrátil hostům vedení Ivanka. Ovšem i na tuto branku domácí odpověděli, Michálek po čtyřech minutách srovnal na 4:4. Uplynulo osm minut a Krnov vedl už o dvě branky, o které se postarali Kostovský a Pavlica.

Neuplynula ani minuta a orlovský Novák snížil, do kabin se tak šlo za stavu 6:5 pro domácí. Ten Krnov celou třetí třetinu udržel, navíc v závěrečné power play Orlové poslal kotouč posedmé do sítě Michálek a bylo rozhodnuto. Orlům nepomohlo ani časté vylučování domácích, ze svého tlaku už branku nevytvořili. Možná i tím, že v obranné činnosti zaznamenali řadu chyb, které nestihli nakupit snad dohromady za předešlé duely.

Krnov však prokázal svou kvalitu a velkou sílu. Ovšem i oslabená Orlová ukázala, že se s ní musí počítat. Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný a o vítězi rozhodovaly maličkosti. Nakonec se ale radoval Krnov, který se před Orlovou vrátil na první místo v tabulce.