I ve druhém derby nasázela Orlová Bohumínu 8 branek

Petr Sobol, 30.10.2011 Také druhé derby mezi Orlovou a Bohumínem dopadlo podle předpokladů. Tedy vítězstvím Orlů. Ovšem, zatímco v prvním duelu Orlová poslední tým tabulky přejela výsledkově rozdílem třídy, v neděli nakonec zápas takovým rozdílem nekončil. Orli ale měli zápas celou dobu pod kontrolou a žádné drama nedopustili.

30.10.2011 od 17:00

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 8:5 (4:1, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. Hanzl (Musil), 9. Fábry (Foltýn), 11. Foltýn (Szajter), 19. Novák J. (Krause), 22. Branný (Bojda) 25. Hanzl (Hublík, Novák M.), 43. Grepl (Novák J.), 52. Branný (Novák M., Novák J.) - 13. Peterek (Heidler, Belanec), 29. Peterek (Belanec), 39. ? (Dedek), 43. Belanec (Dedek), 51. Belanec (Paulus). Rozhodčí: Goláň - Krakovčík, Reček. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 500. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:3, 7:3, 7:5, 8:5.
Orlová: Noga (Pavlíček) - Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Niedoba, Musil, Novák J., Bojda, Csobok, Burgel, Grepl, Zákuťanský, Branný, Novák M., Krause, Hanzl, Pavlát, Foltýn, Matušínský.
Bohumín: Kolář (Lubojaćki) - Vicherek, Stibor, Paulus, Staněk, Peterek, Heidler, Čahoj, Midrla, Buba, Wzientek, Mikulenka, Belanec, Mihál, Dedek, Trličík.
Bohumín se ve druhém vzájemném měření sil předvedl v lepším světle, než tomu bylo posledně. Velký dík patří také hostujícímu gólmanovi Kolářovi, který se vytáhl několika skvělými zásahy a podílel se na tom, že brankový příděl Bohumínu nebyl vyšší.

Tak, jako v minulém zápase, i nyní Orlová brzy udeřila. Skóre zápasu načal v sedmé minutě využitou přesilovkou Hanzl. Neuběhlo mnoho a Orlová se mohla radovat znovu. Foltýn vyslal ve vlastním oslabení do úniku Fábryho, který nezaváhal a navýšil vedení na dvě branky. Pouhé dvě minuty na to Foltýn sám zvyšoval na 3:0, čímž potvrdil orlovskou převahu.

Stadion volal po dalších gólech, zdálo se, že desítka by mohla být na spadnutí. Další branka také přišla, ale do orlovské branky. O první hostující zápis se postaral Peterek. Přesto šli Orli do kabin s náskokem tří branek, který minutu před koncem první části zajistil Jan Novák.

Jakýkoliv možný odpor hostí zlomili v úvodu druhé části Branný s Hanzlem, který svou druhou branku zvyšoval už na 6:1. Domácí si poté mohli dovolit polevit, řadu akcí chtěli dovést až, jak se říká, do brány. O pohledné akce nebyla nouze, branky v bohumínské kleci ale ubyly. Nutno však vyzdvihnout skvěle chytajícího Koláře.

V 29. minutě udeřili podruhé hosté, svou druhou brankou se prosadil Peterek. Krátce na to měli hosté možnost trestného střílení, ale Noga obstál. Své místo pak přepustil debutantovi Pavlíčkovi, který si nevedl vůbec zle. Přesto před druhou sirénou nešťastně inkasoval.

Také do třetího dějství vstoupili lépe domácí a Grepl dostal kotouč za Koláře posedmé. Hned na to ale snížil Belanec, který deset minut před koncem přidal svou druhou branku, čtvrtý kanadský bod a snížil na 5:7. Hosté si vyžádali oddechový čas, možná vycítili malinkou šanci.

Tu ale Orlová ihned uťala. Orli opět zabrali na plné obrátky, svého soupeře zatlačili a jako výsledek přišla branka Branného, která upravila skóre na konečných 8:5. Domácí měli šance, ale vytouženou desítku nedali.

I tak si ale z cesty můžou odškrtnout další zápas a do tabulky si připsat další zasloužené tři body. A opět ve velmi vydařené divácké kulise.