Orli po vyrovaném zápase ze Studénky body nevezou.

Tomáš Salamon, 05.11.2011 V sobotu zajížděli naši hráči na led Studénky. Přestože se celkem brzy ujali vedení, v domácím dresu zaúradovaly osobnosti Ondřeje Tatarčíka a Pavla Šebesty. Přesto ještě chvíli pře koncem svítilo na světelné tabuli vyrovnané skóre a Orli drželi naději na bodový zisk. O tu je však těsně před koncem připravil David Čáň.

05.11.2011 od 17:00

HC Studénka - HC Orlová 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Tatarčík (Šebesta, Kostelňák), 12. Janečka II (Merta, Mlčák), 32. Šebesta (Tatarčík, Kostelňák), 59. Čáň (Merta, Sikora) – 6. Hanzl (Zakuťanský), 15. Burgel (Niedoba, Vaštík), 45. Vaštík (Hanzl). Vyloučení: 6:8 navíc Mlčák na 10 minut – Novák 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:1. Poměr střel: 38:42 Rozhodčí: Polášek - Černý, Turek. Diváci: 316. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Studénka: Pastorek (31.-32.Válek) – Mlčák, Janečka I, Kovář, Kuchař, Bolek, Veselský, Holanik, Kvasnica - Janečka I, Sikora, Lindovský - Šebesta, Kostelňák, Tatarčík - Čáň, Pokorný, Merta - Bolf. Trenér: Pokorný st.
Orlová: Volf (Noga) – Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Niedoba, Musil, Novák, Opravil, Vaštík, Burgel, Grepl, Zakuťanský, Branný, Novák, Krause, Hanzl, Foltýn. Trenér: Česlík.

Studénka včera zažila hokejový svátek. Tamní fanoušci mají už léta dobrou pověst a na poměry krajského přeboru povzbuzují na výborné úrovni. Dlouhou dobu neměli v přeborovém hledišti protiváhu, ale letos jim zdatně konkurují ti orlovští, kteří zavítali na jejich stadion. Oba tábory společně vytvořily skvělou kulisu a zážitek ještě podtrhlo to, že oba celky předvedly dobré výkony. Studénka předvedla jedno z nejlepších představení v tomto ročníku a Orlovští kvalitou nezůstávali pozadu.

Fanoušci obou mužstev hnali své týmu kupředu a první, kdo se jim za podporu odvděčil, byl orlovský tým. Michal Zákuťanský v šesté minutě našel Jakuba Hanzla a ten poprvé poslal kotouč za záda brankáře Pastorka. Jenže netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Když se první třetina lámala do své druhé půle, vybídl Šebesta ke skórování Ondřeje Tatarčíka, který se také nemýlil. Domácí branka nakopla a už dvě minuty po ní mohli zvedat ruce nahoru znovu. Na soupisce Studénky figurují dva Lukášové Janečkové, tentokrát se trefil útočník Lukáš Janečka. Přestože na obou stranách měli brankáři ještě dost práce, skóre se v první třetinu už neměnilo a hra zůstávala otevřená.

Před druhou částí bylo jasné, že se začíná znova a dřívější vstřelená branka bude pro daný celek velkou psychickou výhodou. Bohužel pro naše barvy se ve dvaatřicáté minutě trefila zřejmě největší hvězda naší skupina krajského přeboru, Pavel Šebesta. Přestože se hosté snažili dobývat domácí branku, seč to šlo, nepodařilo se jim před přestávkou vyrovnat a domácí si do poslední části odnesli jednobrankové vedení.

Vyrovnaný průběh zaručoval dramatickou záplatku pro třetí třetinu a tak se také stalo. Oba týmy nevypustily jedinou vteřinku hry a brankáři se měli napilno. Jako první neodolal smršti střel domácí Pastorek, který v pětačtyřicáté minutě pustil střelu Davida Vaštíka. Za nerozhodného stavu napjetí ještě stoupalo a žádný z celků nechtěl udělat osudovou chybu. Bohužel ta chyba přišla na orlovské straně a navíc v čase, kdy už bylo málo prostoru ji napravit. Pouhých čtyřiadevadesát sekund před závěrečnou sirénou překonal Volfa David Čáň a Studénka si zbylý čas pohlídala. Orli tak po dobrém výkonu na jejím ledě padli a domů se vrací bez bodu.