Starší žáci po skvělém výkonu o gól podlehli Vítkovicím

Tomáš Salamon, 18.10.2011 Starší žáci o víkendu sehráli další utkání. Tentokrát jim byly soupeřem silné Vítkovice a Orlíci se drželi statečně. Dvě třetiny dokonce drželi vysoké šance na vítězství, ale poslední dvacetiminutovka jim nárok na body vzala. Přesto, jak se můžete v následujícím článku dočíst, předvedli výborný výkon, za který zaslouží pochvalu.

16.10.2011

HC Vítkovice Steel - HC Orlová 5:4 (0:3, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 0:16 Sojka Kristián (Pacoň Miroslav), 0:25 Pacoň Miroslav (Sojka Kristián), 5:11 Macko Michal, 47:47 Pacoň Miroslav (Sojka Kristián)
Orlová: Vacula Daniel - Klus Dominik, Sokanský Michael, Schwitalla Marek, Sehnálek Petr, Teplanský Radim - Pacoň Miroslav, Sojka Kristián, Piš Daniel, Macko Michal, Hublík Dominik, Skalka Jan, Ovísek David, Janík Tadeáš, Švec Adam, Grygerek Jiří, Jelínek Jan

Malí Orlíci měli do tohoto zápasu přímo raketový start. Gólman Vítkovic si ještě ani nesáhl na puk a po šestnácti vteřinách hry jej lovil znovu ze své sítě poté co Miroslav Pacoň vybídl ke skórování Kristiána Sojku a ten se nemýlil. Trvalo pouhých devět vteřin a kluci se radovali znovu. Tentokrát si vyměnili role a Miroslav Pacoň zaznamenal zápis na střeleckou listinu. Vítkovičtí byli nástupem orlovských barev natolik šokováni, že Michalu Mackovi dovolili pěknou individuální akci, která pro domácí znamenala třígólovou ztrátu. Vítkovice se dlouho odhodlávaly ke snížení, ale v cestě jim stál Daniel Vacula, který až do přestávky předvedl stoprocentní výkon a za svá záda nepustil ani jednu střelu.

Vítkoviští se vzchopili až ve druhé části. Zřejmě dostali od trenéra účinné rady a ve druhé třetině se dvěma brankami dostali na dostřel. Zřejmě hrálo svou roli i sebevědomí našich hráčů, kteří byli ukolébáni první třetinou a předčasně mysleli na vítězství.

Takhle se museli před poslední dvacetiminutovkou třást o výsledek a pozdější průběh ukázal, že právem. Jeden gól skvěle hrajícího Mirka Paconě oproti třem vítkovickým ve třetí třetině nestačil a Orlíci si ze silných Vítkovic odvezli těsnou porážku.

Nutno však dodat, že hráli se soupeřem vysoké kvality a z ledu mohli odejít se vztyčenými hlavami, neboť odvedli kvalitní výkon a dlouho sahali po vítězství!