Domácí tvrz padla. Orli nestačili na Horní Benešov

Petr Sobol, 20.11.2011 Orlová - Hokejisté Orlové si připsali první domácí porážku. Hned na úvod ale nutno dodat, že zaslouženou. Do zápasu s Horním Benešovem sice Orli vstoupili lépe, ujali se vedení, hosté se ale záhy dostali do hry, během první třetiny skóre otočili a svůj náskok si už pohlídali. Orlové se nedařilo v žádném směru, soupeři se nevyrovnala a podlehla 4:6.

20.11.2011 od 17:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 4:6 (2:4, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Szajter (Fábry, Burgel), 13. Malík (Vaštík, Novák M.), 43. Hublík (Szajter), 56. Opravil - 11. Trubka (Mezmal), 12. Vlašánek (Trubka), 14. Vlašánek (Herman), 17. Mezmal (Bensch), 36. Bensch (Pělucha), 50. Herman (Vlašánek) Rozhodčí: hl. Vadovič. Vyloučení: 6:10, navíc Hanzl (ORL) 10 min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 400. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6.
Orlová: Volf (od 14. min. Noga) - Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Krause, Matušínský, Novák J., Opravil, Zákuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Kytka, Branný, Novák M., Musil, Nahzl, Pavlát, Foltýn.
Horní Benešov: Vlašánek P. (Zevian) - Mezmal, Jurček, Pělucha, Kukla, Vlašánek R., Bensch, Herman, Simreier, Zigmund, Podzimný, Fraš, Trubka, Vaněk, Faesa.
Každý zápas není posvícení. O tom dokonale přesvědčila situace na orlovském zimním stadionu. Ještě ve čtvrtek slavili fanoušci s hráči krásný výkon a výhru 4:1 nad prvním Krnovem. I proto byli všichni natěšeni na neděli. Po závěrečné siréně duelu s Horním Benešovem byla ale situace úplně jiná.

Ač se Orlová snažila, jak chtěla, nebylo ji to k ničemu platné. Orli si vybrali svůj „den blbec“. Nedařila se kombinace, přihrávky, skřípala obrana i útok. Když už se zablýsklo na lepší chvíle, hned po nich přišlo zase něco, čeho se Orli běžně nedopouští. Ale takový je sport. Jednou se daří, jednou je to horší. A přesně tak dopadl i souboj s Horním Benešovem.

V úvodu však nic nenasvědčovalo tomu, že by se Orlová měla trápit. Ve třetí minutě našel Fábry svého jmenovce Jakuba Szajtera, který otevřel skóre. Tato branka ale domácí až příliš ukolébala. Když v jedenácté minutě udeřil hostující Trubka, nic tak zlého se ještě nedělo. Krátce na to sice překonal Volfa Vlašánek, na jeho branku ale odpověděl Tomáš Malík a začínalo se opět od znova.

Stav 2:2 ale nevydržel dlouho. O necelou minutu později si Volfa položil Vlašánek a svou druhou brankou poslal orlovskou jedničku z branky. Na Volfovu obranu je ale třeba dodat, že za branky ve své síti nemohl. Trenér Česlík ale vycítil, že je třeba něco změnit. Jenže ještě do přestávky našel recept i na Nogu Mezmal.

Kdo v prostřední části čekal zlepšený výkon domácích, mýlil se. Orlová si nevypracovala téměř žádnou šanci, naopak Noga několikrát musel vyniknout. O to byla smolnější branka Bensche, jehož pokus zpoza branky si Noga sám srazil do své branky.

Přesto se Orli ještě dokázali do hry vrátit. V úvodu třetí třetiny si zpoza branky vyjel Jindřich Hublík, využil početní výhodu a snížil na 3:5. Orlová se nadechla, začala být nebezpečnější, jenže do velkých šancí se příliš nedostávala. Chyba střídala chybou, čehož využili hosté. Horní Benešov se začal tlačit do dalších šancí, až na Nogu vyzrál Herman.

Zdálo se, že je rozhodnuto. Přesto ještě pět minut před koncem na sebe vzal zodpovědnost Ladislav Opravil, napodruhé propálil vše, co mu stálo v cestě a krásnou brankou snížil.

Domácí lavička si vzala oddechový čas. V závěru opustil branku i Noga, jenže ovoce to nepřineslo. Domácí už na Horní Benešov recept nenašli, hosté svůj náskok bez větších problémů uhájili a zaslouženě získali tři body.

I takové zápasy se dějí. A ač se to nezdá, jsou i důležité. Orli se z nedělního duelu určitě hodně poučili a příště se budou chtít domácím fanouškům omluvit tím nejlepším možným způsobem. Tedy zase kvalitním hokejem.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík - K zápasu toho moc co dodat nemám. Musím se za náš katastrofální výkon omluvit fanouškům. Bohužel. Ale je to hokej, je to sport. Prohráli jsme, nezvládli jsme to, ale i takové zápasy se dějí. Dneska se nám to nepovedlo. Je to škoda, chtěli jsme potvrdit výborný čtvrteční výkon, kdy jsme doma excelovali, ale nepovedlo se. Takže ještě jednou omluva fanouškům, doufám, že v dalším zápase podáme lepší výkon a budeme se to snažit napravit.