Trefy první lajny zajistily Orlové těsné vítězství. Nyní čeká Orly derby s Bohumínem

Petr Sobol, 01.12.2011 Orlová (Aktualizováno, pozvánka do Bohumína) - Fanoušci, kteří zavítali na čtvrteční zápas mezi Orlovou a Novým Jičínem B, mohli sledovat pěkné drama. Domácí Orli v něm sice měli navrch, hosté se ale po celý zápas drželi a zápas přinesl dramatickou zápletku. Až necelé čtyři minuty před koncem rozhodl o domácí výhře 3:2 Jakub Szajter, který tak dokonal "řádění" první lajny. Ta se postarala o všechny tři branky a zajistila Orlům důležité vítězství před sobotním derby v Bohumíně.

01.12.2011 od 18:00

HC Orlová - HC Nový Jičín B 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Opravil (Szajter), 23. Grepl (Mintěl), 57. Szajter (Opravil) - 11. Glabazně (Hubl), 30. Petružálek (Martinčík). Rozhodčí: Havel (Hála, Zachara). Vyloučení: 7:6, navíc Novák (ORL) 10 min. Využití: . V oslabení: . Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Orlová: Volf (Noga) - Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Krause, Matušínksý, Opravil, Zákuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Kytka, Novák M., Hanzl, Mintěl, Foltýn, Pavlát, Musil, Mareček.
Nový Jičín B: Gebauer - Hruška, Hubl, Petružálek, Hradil, Zedník, Glabazňa, Částečka, Krotil, Martinčík, Havlík, Hermann, Holáň, Lapáček.
Podle postavení v tabulce se mohlo zdát, že se bude jednat o snadný zápas. Jenže opak byl pravdou. Na rozuzlení zápasu se muselo čekat na závěr sedmapadesáté minuty. Naštěstí pro domácí fanoušky byl konec šťastný pro domácí, kteří si tak mohli vychutnat oslavy se svými příznivci. Těch ve čtvrtek nedorazilo tolik, jako v předešlých zápasech, ti co přišli, však vytvořili dobrou atmosféru a své svěřence hnali kupředu do poslední minuty.

Hosté dorazili do Orlové s jediným gólmanem. A to se během zápasu ukázalo několikrát jako problém, zvláště pak, když byl Gebauer u ledu s bolestivou grimasou. Jinak ale svůj tým mnohokrát podržel.

A jako první kapituloval jeho protějšek, domácí Volf. Toho v polovině první třetiny prostřelil Glabazňa. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za nepříznivého stavu pro domácí, srovnal minut před koncem kapitán Láďa Opravil, kterému branku připravil Szajter. To ještě oba netušili, že si na konci zápasu role vymění a rozhodnou zápas.

Když v úvodu druhé třetiny otočil skóre na 2:1 pro Orlovou Vít Grepl, zdálo se, že vše je na dobré cestě. Orli se dostávali do tlaku, vytvářeli si šance, které ale neproměňovali. Toho v polovině zápasu využil Petružálek, který využil přesilovku a z dorážky překonal ležícího Volfa.

Krátce na to se hnal sám na Gebauera Malík, skvělou nabídku nevyužil ani dorážející Hanzl, poloprázdnou klec minul Szajter. A podobný scénář nabídla také třetí třetina. V několika dalších šancích se ocitl především aktivní Szajter, zdálo se ale, že hostující branka je zakletá. Až tři minuty před koncem našel zpoza branky Opravil Jakuba Szajtera, ten napřáhl a zamířil přesně.

Hosté to zkoušeli v šesti, dokonce dostali ještě nabídku početní výhody, ale Volf domácí několikrát skvěle podržel a vysloužil si potlesk tribun. Orli už výhru uhájili a získali zasloužené tři body, i když pořádně vybojované.

V SOBOTU V BOHUMÍNĚ

A připravili si tak co nejlepší půdu před sobotou. Po jediném dni volna totiž Orly čeká další zápas. Letos poprvé zajíždí orlovský celek na led sousedního Bohumína. Ten se zatím krčí na posledním místě tabulky, určitě ale pošilhává po skalpech vyšších týmů.

První zápas v Orlové Bohumín nestačil, ve druhém byl ale vyrovnanějším soupeřem. Poté dokonce vyhrál na ledě Kopřivnice. Jenže to jsou jeho dosud jediné tři body. Bohumínský stadion se může těšit na nejlepší atmosféru, jakou letos zažije. Nejen, že se domácí fanoušci přijdou podívat na souboj s Orlovou, také Orly přijede do sousedního města podpořit početná skupina fanoušků.

Pokud i vy chcete sledovat letošní třetí derby, pojeďte podpořit Orlovou na led Bohumína. Zápas startuje v sobotu v 17 hodin.